Proti St. Pöltenu chceme uspět, uděláme maximum | SK Slavia Praha
Více

Proti St. Pöltenu chceme uspět, uděláme maximum

Fotbalistky Slavie čeká ve čtvrtek od 18:45 čtvrté utkání Ligy mistryň proti rakouskému St. Pöltenu. Na tiskové konferenci promluvil trenér Karel Piták a útočnice Tereza Szewieczková, která se vrací po zranění.

Slávistky čeká po roce domácí utkání s rakouským St. Pöltenem, a to na stejném stadionu v Lokotrans Areně v Mladé Boleslavi, kde poslední vzájemné domácí střetnutí skončilo těsnou porážkou 0:1, kdy se rakouský tým prosadil v nastaveném čase. „Na zápas mám smolné vzpomínky, když to vezmu z osobní stránky, vážně jsem se zranila, to bych nechtěla, aby se opakovalo, navíc jsme dostaly branku v nastavení, což ty vzpomínky ještě zčerňuje. O to máme větší motivaci nastoupit do zápasu a porážku jim vrátit,“ říká Tereza Szewieczková.

„V zápase bylo několik neproměněných vyložených šancí, myslím, že to je něco, s čím se potýkáme i teď, že jsme málo produktivní, což chceme určitě zlomit a jdeme do toho s jednoznačným cílem dát jeden, ne-li více branek, abysme vyhrály. Cesta je dlouhodobá, pracujeme na tom v tréninku, kde se o to soustavně snažíme. Možná nám chybí moment překvapení, větší zachování klidu v koncovce nebo tam třeba bezhlavě vlítnout a branku tam dotlačit. Do zápasu jdeme s úctou a respektem k soupeři, ale myslím, že tři body jsme schopné získat a uspět,“ říká slávistická útočnice.

Tereza Szewieczková se vrací k týmu po skoro osmi měsících nucené pauzy. „V posledním domácím zápase právě se St. Pöltenem jsem si zlomila čéšku v koleni, potom mě na několik měsíců zastavilo onemocnění, po třičtvrtě roce mám neuvěřitelnou chuť se na hřiště vrátit a ukázat, že jsem zpátky.“

„Šance si dokážeme vytvořit, bohužel nám chybí produktivita, někdy i větší klid v koncovce ty situace můžeme vyřešit lépe a to nám chybí. Snažíme se na tom pracovat na tréninku i hráčky střelbou individuálně po tréninku, abychom to zlomily. Věřím, že takovou smůlu už mít nemůžeme, pokud zopakujeme dobrý výkon z prvního zápasu se St. Pöltenem, branky přijdou,“ věří před zápasem trenér Karel Piták.

„Tým soupeře je stejný jako v minulém roce, mají velkou kvalitu, musíme tedy k zápasu velmi dobře přistoupit. To, že se nehraje v Edenu, nás samozřejmě mrzí, ale jsou věci, které neovlivníme. Můžeme ovlivnit to, co se bude dít na hřišti, tam my necháme maximum,“ slibuje trenér žen.

Aktuálně

Za slavistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

Další články