Slončík a Potměšil podepsali své první profesionální smlouvy | SK Slavia Praha
Více

Slončík a Potměšil podepsali své první profesionální smlouvy

Obránce Šimon Slončík a útočník Petr Potměšil podepsali své první profesionální smlouvy se Slavií. Gratulujeme!

Šimon Slončík (15. května 2007 – obránce)

Šimon začínal s fotbalem, stejně jako jeho bratr Tom, v rodném Zlíně ve svých sedmi letech. Ze Zlína v létě 2021 zamířil do akademie Baníku Ostrava, kde strávil jeden rok, po kterém se vrátil zpět do města Tomáše Bati. V srpnu 2022 pak zamířil do Slavie do kategorie U17. Na podzim 2023 se přesunul ke kategorii U19, za kterou nyní pravidelně nastupuje. V devíti utkáních za nejstarší dorosteneckou kategorii ze své pozice obránce vstřelil jednu branku.

Petr Potměšil (19. ledna 2008 – útočník)

Petr začínal s fotbalem na Slavii, ve svých šesti letech. Postupně procházel všemi mládežnickými kategoriemi. V září roku 2018 zamířil do Football Talent Academy, ale o rok později zamířil zpět do sešívaného dresu. Mládežnický reprezentant nastupuje aktuálně za kategorii U16, ale připsal si už také několik startů za kategorii U18 v České lize dorostu. Za kategorii U16 se mu podařilo na podzim vstřelit ve 14 zápasech 17 gólů.

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články