Žáci na turnajích v Německu a Saudské Arábii, U16 přehrála Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Žáci na turnajích v Německu a Saudské Arábii, U16 přehrála Slovácko

Dorostenci i B-tým mají za sebou první přípravné zápasy. U15 sehrála tři utkání základní skupiny v Saudské Arábii a postoupila do boje o bronz. Do Německa na mezinárodní halové turnaje vyrazily kategorie U14 a U13. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Velvary 2:0 (0:0)

Sestava: Kolodziej (45. Dvořák) - Hošek, Švec (45. Behenský), Konečný (45. Trédl) - Pudil A. (45. Sy), Hájek (45. Jelínek T.), Pech Dom. (45. Jinoch Josef), Zachoval (45. Bejbl) - Voriazidis, Toula (45. Dufek), Rama (45. Pikolon)

Góly: 55. Jinoch Josef, 65. Sy

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: V první půli jsme zkoušeli systém na tři obránce. Díky spoustě nepřesností v přechodové fázi jsme si nedokázali vytvořit plynulost ve hře a souvislejší tlak na útočné polovině. Na druhou stranu získáváme zkušenosti, jak tento systém hrát. Do druhé půle jsme byli zpátky v našem klasickém rozestavení a už to šlapalo ve všech směrech. Měli jsme lepší součinnosti v útoku, lepší presink, lepší individuální výkony. Ke dvěma gólům jsme si vypracovali další vyložené šance. Soupeř je po podzimu první ve druhé skupině ČFL, takže zápas má pro nás váhu, ale zároveň to nepřeceňujeme.

U19

FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha 1:2 (1:1)

Sestava 1. poločas: Rezek – Hanzelka, Olatunji, Kopecký – Palán, Belžík, Zamazal, Naskos, Holub – Březina, Schwan

Sestava 2. poločas: Rezek – Kolísek, Mervard, Okeke, Herák – Čížek, Zamazal, Franěk – Mikulanda, Teterya, Jinoch Jan

Góly: Naskos, Okeke

Hodnocení trenéra Milana Titěry: První půle na tři obránce nebyla herně tolik kvalitní, ale spíše vinou technických nedostatků. Ve druhé na čtyři obránce byla již naše převaha výrazná. Šancí jsme si opět vytvořili spoustu, ale gólové řešení je stále velký problém. Jsme rádi za otočení výsledku a krásnou akci při gólu Naskose. Mrzí nás obdržený gól ze standardky a ⁠řada nevynucených chyb při zpracování míče nebo přihrávkách.

U17

FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha 3:2 (2:2)

Sestava: Obdržálek – Palivec, Kovář, Beran, Jelínek – Sehnoutka, Filippov, Čížek – Kumpan, Kotrba, Kolářík

Góly: Kotrba, Čížek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Do nového roku jsme nemohli vstoupit hůř. Prohra je jedna věc, ale výkon nebyl hodný jména Slavia. Mám pochopení, že po náročném soustředění a po vánoční pauze nebude první utkaní technicky nejpovedenější. Vázla nám kombinace, kvůli nepřesnostem jsme si nebyli schopni vytvořit a udržet soustavnější tlak proti Hradci bránicím ve středovém bloku. Soupeř po zisku spěchal do brejků a v osobních soubojích nám dali velkou lekci. Rozhodující branka byla až komická. Podstatnější ale je, že jsme utkání nezvládli technicky, v souhře, špatně se rozhodovali, vybírali až nepochopitelná řešení a běžecky i soubojově propadli. Těší nás jen návraty hráčů po zranění.

U16

SK Slavia Praha vs. 1. FC Slovácko 2:0 (0:0)

Sestava: Paar – Skokan, Červenka, Ferenc – Drašnar, Palaščák, Tománek, Horváth, Hájek – Potměšil, Klepáč

Góly: Horváth, Chaluš

Hodnocení trenéra Šimona Honetchlägera: Do nového roku jsme vstoupili s novým rozestavěním. Často jsme si v něm bohužel neuměli poradit s vysokým a nepříjemným napadáním od soupeře. Ale spíše, než novým rozestavením to bylo menší nabídkou a malou odvahou vyvážet míče nebo je přihrávat na obsazené hráče, kteří by dávali na třetího. Soupeř hrál jednoduše, dával dlouhé nakopávané míče za obranu a poté hrozil z vybojovaných míčů. Když se přidala netrpělivost, zbrklost a nekvalita v kombinaci, plynulo z toho ne moc pěkné utkání. Abych nebyl jen kritický, předvedli jsme několik moc hezkých akcí, zejména ve druhé půli.

U15

MAHD Football International Cup

Attram De Visser Academy vs. SK Slavia Praha 4:5 (3:5)

Góly: Kozhushko, Barčot, Mašek, Srb, vlastní

Hodnocení trenéra Jakub Glanc: První zápas na turnaji přinesl více branek než jsme očekávali. V prvním poločase jsme byli herně lepším týmem, vice jsme drželi míč, dokázali jsme vstřelit pět branek, a ještě další dvě velké šance jsme neproměnili. Celkově nám ofenziva fungovala jak v náběhových situacích, tak i v postupném útoku. Horší to bylo směrem do defenzivy. Soupeř spoléhal na brejky a po našich ztrátách hráli přímočaře na rychlostně i technicky dobře vybavené útočníky. Špatně jsme dostupovali ve středu hřiště i špatně nabírali hráče na naší ofsidové linii. Druhý poločas už naše hra nebyla zdaleka tak dominantní, role se mírně otočily, soupeř více držel míč a byli jsme to my kdo se snažil přecházet do rychlých protiútoků. Mnohokrát se to dařilo a vytvořili jsme si z toho nebezpečné situace. Žádnou z nich jsme ale bohužel nedokázali proměnit. Soupeř hezkou střelou snížil a závěr zápasu byl tak dost nervózní a plný emocí z obou stran. Kluci vedení dokázali udržet a do turnaje jsme vstoupili se třemi body.

Royal Antverpy FC vs. SK Slavia Praha 1:1 (0:1)

Sestava: Suchý – Pancíř, Barčot, Kuneš – Baroš, Mašek, Kupera, Ilinčić, Filip – Srb, Kozhushko

Góly: Kuneš

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: První poločas jsme hráli velmi dobře. Soupeř spíše vyčkával ve středním bloku a my tak byli více na míči, aktivnější a iniciativnější směrem do útoku. Antverpy spíše čekaly na naše ztráty a poté vyrážely do velmi nebezpečných protiútoků. Naším záměrem bylo rychle otáčet hru a dostávat se do poslední třetiny hřiště hlavně z krajních prostorů a mnohokrát se nám to i dařilo, ale žádné vyložené šance jsme z toho neměli. Gól jsme vstřelili hlavou po rohovém kopu. Druhý poločas byl podobný jako v úvodním zápase. Upustili jsme od aktivní hry, nedokázali jsme držet míč a soupeř převzal veškerou iniciativu zápasu a naši hráči se snažili jen ubránit vedení 1:0. Kluci nicméně bojovali a s maximální obětavostí drželi vedení. Vyrovnání přišlo pár vteřin před koncem po rohovém kopu a následném závaru v našem vápně. Objektivně je potřeba říct, že za druhý poločas jsme si nezasloužili vyhrát, ale vyrovnání v tak pozdní fázi utkání bolí.

PSV Eindhoven vs. SK Slavia Praha 3:3

Sestava: Vávra – Baroš, Kratochvíl, Kuneš, Pancíř – Ilinčić, Kupera, Mašek – Belžík, Srb, Kozhushko

Góly: Srb, Kozhushko, Pancíř

U14

Turnaj Graz

Základní skupina:
SK Slavia Praha – FK Austria Wien 2:1
SK Slavia Praha – NK Maribor 0:1
SK Slavia Praha – LAZ Eisenstadt 5:0
SK Slavia Praha – LASK Linz 0:1
SK Slavia Praha – NK Lokomotiva Zagreb 1:1
SK Slavia Praha – FC Bayern München 1:2
SK Slavia Praha – JFV Bremerhaven 5:0

Skupina o umístění:
SK Slavia Praha – Wolfsberger AC 2:0
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 3:0
SK Slavia Praha – SK Austria Klagenfurt 3:2

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Až na zápas s Linzem jsme v základní skupině působili kvalitním dojmem. Hrálo se dost specificky, spousta odrazů, soubojů u mantinelu a skákající míč. My jsme se dokázali dobře adaptovat, bez míče jsme byli agresivní a nepříjemní. S míčem jsme dost často vytvářeli přečísleni s našimi skvěle chytajícími a hrajícími gólmany. Lepší mohla být finální fáze. Před brankou jsme byli často v křeči a nepřesní. Druhý den nás čekala skupina o umístění. Hráli jsme ve velké pohodě. Celkově jsme na turnaji herně nepropadli, patřili jsme mezi fotbalovější týmy a nebýt zbrklosti v zakončení, byli bychom na tom výsledkově daleko lépe.

U13

Turnaj Munderkingen

Základní skupina:
SK Slavia Praha – FC Schalke 04 2:1
SK Slavia Praha – TSG Achstetten 7:1
SK Slavia Praha – SGM Ringingen 4:2
SK Slavia Praha – Grasshoppers Club Zürich 0:2
SK Slavia Praha – SGM Alb-Hochsträß 8:0

Nadstavbová skupina:
SK Slavia Praha – 1. FC Nürnberg 0:1
SK Slavia Praha – SC Freiburg 0:3
SK Slavia Praha – Borussia Mönchengladbach 1:6
SK Slavia Praha – 1. FC Köln 1:3
SK Slavia Praha – NK Maribor 0:2
SK Slavia Praha – 1. FSV Mainz 05 1:0

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Ze základní skupiny jsme postoupili z druhého místa a prohráli jen zápas s Grasshoppers Zurich. Po naší šanci jsme vzápětí inkasovali a pak v závěru dostali ještě jeden gól z protiútoku. Zurich ve skupině nedostal ani gól. Jejich tým byl na tom podobně technicky i individuálně jako my, akorát hráči byli více narostlý a měli větší fyzično. Schalke mělo také narostlý tým. Tohoto vítězství si ceníme. Vedli jsme 2:0, pak vlastencem se zápas zdramatizoval, ale už další gól nikdo nepřidal a my si připsali 3 body do tabulky. Druhý den to už od nás nebyla žádná hitparáda. Spokojeni můžeme být pouze ve dvou zápasech, a to v prvním s Norimberkem, kdy jsme hráli aktivně a poté proti do té doby neporaženému Mainzu. Konečně jsme zahráli tak jak měli a šli za vítězstvím.

U11

Turnaj partnerských klubů U12

Hodnocení trenéra Radka Voltra: Kluci předvedli dominanci ve všech zápasech a ve všech herních činnostech, kromě fyzických dispozic. Nejlepší náš zápas se Zbraslaví paradoxně jako jediný skončil remízou. Lehce slabší utkání bylo poslední proti Hájům, kdy kluci šlapali vodu, protože hráli defacto 50 minut v kuse, ale i tak to zvládli. Kluci hráli výborně a s chutí si zastříleli. Měli jsme spoustu komplexních akcí a založení brankáře přes otočení těžiště hry až po zakončení.

Aktuálně

ONLINE: Od 18:00 ve Fortuna Areně proti Baníku

4. 5. 2024
Sešívaní od 18:00 zahajují Finále FORTUNA:LIGY doma proti Baníku Ostrava. Do základní sestavy se vrací kapitán Jan Bořil.

Slávistky upekly 23. mistrovský titul

4. 5. 2024
Fotbalistky Slavie suverénně ovládly další ligovou sezonu a zaslouženě si vychutnávají oslavu třetího mistrovského titulu v řadě. Jejich dominantní výkony jim přinesly úžasnou sérii 23 ligových zápasů bez jediné prohry!

ONLINE: Od 15:00 na Slovácku

4. 5. 2024
Slávistky hrají od 15:00 se Slováckem na stadionu v Kunovicích, kde mohou v případě vítězství zpečetit zisk mistrovského titulu.

Další články