Mládežníci jako začínající komentátoři | SK Slavia Praha
Více

Mládežníci jako začínající komentátoři

Při utkání v Edenu byli očima nevidomých slávistických fanoušků. Nyní se naši mládežníci vypravili do ateliérů televize Nova na Barrandově, aby si vyzkoušeli, co obnáší práce komentátora a zažili živý přenos se vším všudy. Na vlastní kůži.

Svoje první televizní studio zažilo, ještě před Vánoci, šest hráček a hráčů z naší mládežnické akademie. Za odměnu a v rámci dalšího vzdělávání v komentování zápasů pro nevidomé, se mohli zúčastnit své první „stáže“. Příprava, průběh i dohrání přímého přenosu čtvrtfinále Anglického ligového poháru mezi Liverpoolem a West Hamem. Večer moderoval Milan Štěrba, který byl i jejich celovečerním průvodcem.

Mládežníci měli možnost vidět, jak vypadá práce moderátora, hostů, komentátorů, režiséra, ale i dalších pracovníků největšího sportovního televizního studia u nás. Po seznámení se všemi zákonitostmi fungování sledovali celý zápas přímo v centru dění.

Po skončení přímého přenosu se všichni přesunuli do speciálních buněk, kde si vyzkoušeli komentovat utkání tak, jak to dělají profesionálové. Se vším všudy.

„Bylo to super, moc nás to bavilo. Jsme rádi, že jsme si to mohli vyzkoušet. Po skončení fotbalové kariéry by nás něco takového určitě bavilo,“ shodli se mládežníci, kteří domů odjížděli, byť v nočních hodinách, spokojení a plní zážitků.

„Naším cílem je dávat mládežníkům víc než fotbalovou výchovu. Třeba skrze zážitky ukazovat profese s naším sportem spojené. Vážíme si toho, že nám profesionálové z Novy věnovali svůj čas a kdo ví, třeba nebyla jména našich talentů na obrazovce naposledy,“ dodal Jakub Splavec, ředitel strategické komunikace SK Slavia Praha.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články