Matěj Valenta a Lukáš Červ přestupují do Plzně | SK Slavia Praha
Více

Matěj Valenta a Lukáš Červ přestupují do Plzně

Dvaadvacetiletý střední záložník Lukáš Červ a třiadvacetiletý ofenzivní záložník Matěj Valenta přestupují do týmu Viktorie Plzeň.

Slavia využila svého předkupního práva sjednaného při odchodu Lukáše Červa do Slovanu Liberec. Obratem však střední záložník přestupuje do Viktorie Plzeň.

Lukáš Červ svou kariéru začal v celku Xaverova, ze kterého přes Viktorii Žižkov zamířil do Slavie. V březnu roku 2011 ze Slavie odešel do Meteoru, aby se do červenobílého dresu vrátil o šest let později. Se Slavií se stal mistrem dorostenecké ligy v kategoriích U17 a U19. Poslední sezony působil v dresech Jihlavy, Pardubic a Liberce. V aktuálním ročníku nastoupil v Liberci do sedmnácti ligových zápasů, ve kterých si připsal tři branky.

Matěj Valenta působil ve Slavii od přípravky. V sezoně 2018/2019 si připsal za první tým sešívaných dva starty. Debutoval 25. srpna 2018 proti Teplicím, při výhře 3:0 odehrál osm minut. Další minuty zapsal 26. září při vítězství 2:0 v domácím poháru na hřišti Ústí nad Labem. Před zahájením ročníku 2020/2021 přestoupil do Českých Budějovic s klauzulí o zpětném odkupu. Za Dynamo nastoupil během dvou sezon do 40 utkání a stal se důležitým členem základní jedenáctky. Poslední sezony hostoval v Liberci a na Slovácku. V aktuálním ročníku má na svém kontě tři góly.

K oběma odchodům se vyjádřil také sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek: „Děkujeme Lukáši Červovi a Matěji Valentovi za jejich přínos v rámci slávistické akademie. Oba odchovanci nyní přecházejí na novou etapu své kariéry. Jak u Matěje, tak u Lukáše držíme vyšší procenta z případného dalšího prodeje. Přejeme oběma mnoho úspěchů a osobního rozvoje v novém klubu. Díky za vaši práci pro Slavii a hodně štěstí v budoucnu.“

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články