ONLINE: Od 18:45 o první místo v Evropské lize | SK Slavia Praha
Více

ONLINE: Od 18:45 o první místo v Evropské lize

Slávisté jdou do boje o první místo ve skupině Evropské ligy. Dvoubodový náskok před AS Řím hájí v posledním domácím zápase podzimu proti Servette FC. Do základní sestavy se vrací Ivan Schranz a Christos Zafeiris.

Sešívaní hrají od 18:45 v Edenu proti Servette FC, trenérský štáb Jindřicha Trpišovského udělal oproti utkání s Mladou Boleslaví jen dvě změny. Po zranění se do základní jedenáctky vrací Ivan Schranz. Do středu záložní řady se s Oscarem postaví Christos Zafeiris. Obranná trojice zůstává beze změny včetně Aleše Mandouse mezi třemi tyčemi.

Na lavičce jsou připraveni také dva mládežníci. Samuel Pikolon je mládežnický reprezentant, který nastupuje za kategorii U19. V letošní sezoně dal za devět gólů v jedenácti utkáních. Nastoupil také do jednoho soutěžního zápasu za B-tým a v rámci turnaje Al Abtal vstřelil hattrick proti Juventusu. Matěj Žitný je ve Slavii od jedenácti let, aktuálně je hráčem B-týmu. V průběhu podzimu ho trápilo zranění, ale po uzdravení naskočil hned zpět do základní sestavy béčka. Za B-tým nastoupil do tří zápasů, za U19 do jednoho.

Ze zdravotních důvodů chybí Matěj Jurásek, Lukáš Masopust, Lukáš Provod a dlouhodobě zraněný David Pech.

SESTAVA: Mandous – Vlček, Ogbu, Holeš – Douděra, Zafeiris, Oscar, Wallem – Schranz, Chytil, Jurečka

LAVIČKA: Kolář, Sirotník – Tijani, van Buren, Bořil, Dumitrescu, Ševčík, Hromada, Tomič, Pikolon, Žitný

Zápas začíná od 18:45 a v přímém přenosu ho odvysílá Sport 2!

TEXTOVÝ ONLINE PŘENOS SLEDUJTE ZDE

Pokud nejste na stadionu a nemáte k dispozici O2 TV Sport, můžete se nechat zápasem provést Radiem Slavia. To naladíte v aplikaci Slavia i skrze aplikaci CZ Radio!

Aktuálně

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články