Musíme bodovat, uděláme pro to všechno | SK Slavia Praha
Více

Musíme bodovat, uděláme pro to všechno

Fotbalistky Slavie čeká druhé vystoupení v základní skupině Ligy mistryň, po domácím neúspěchu s Lyonem se postaví na hřišti norského Brannu. Jak se na utkání připravuje kapitánka týmu Diana Bartovičová a co prozradil o soupeři trenér Karel Piták?

„První zápas proti Lyonu jsme si rozebrali, udělali jsme tam spousty chyb, kdy jsme to soupeři hrozně ulehčily i když víme, že měl obrovskou kvalitu. Věřím, že dnes budeme lépe připraveni, musíme se porvat o dobrý výsledek, který by nám dával šanci bojovat od druhé místo ve skupině. Brann velmi dobře brání, těžko se do nich soupeř dostává a vepředu mají tři velmi nebezpečné a kvalitní hráčky na které si musíme dát pozor a samozřejmě na standardní situace, které nám dělali v minulém zápase problém, protože tu výšku bohužel nemáme, ale zkusíme se s tím porvat,“ říká před zápasem trenér Karel Piták.

Na Brann Stadionu se očekává návštěva kolem osmi tisíc fanoušků, slávistky tak zažijí pravou norskou atmosféru, „kvůli takovým zápasům ten fotbal holky dělají, to že přijde taková návštěva je prostě paráda a věřím, že je to ještě víc nahecuje k lepšímu výkonu, zápas si užijou a hlavně uspějeme,“ dodává Piták.

„Víme, že nás nečeká lehký soupeř, viděli jsme jejich zápasy, kde jsme se přesvědčili o tom, že je to nepříjemný a důrazný soupeř. Očekává se velká návštěva, která bude hnát soupeřky dopředu, věřím, že se s tim dokážeme vypořádat, máme v týmu reprezentantky, které jsou na takové zápasy zvyklé ze zahraničí. Pokud chceme hrát o druhé místo ve skupině, víme, že musíme dnes určitě bodovat,“ říká před utkáním kapitánka Diana Bartovičová.

Výkop zápasu na Brann Stadionu je v 18:45. Informace z utkání sledujte na našich sociálních sítích, přímý přenos můžete sledovat na youtube kanálu DAZN.


Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články