V Lize mistryň proti norskému Brannu | SK Slavia Praha
Více

V Lize mistryň proti norskému Brannu

Fotbalistky Slavie čeká druhé vystoupení v Lize mistryň, po úvodní prohře proti Lyonu je čeká cesta do Norska, kde vyzvou ve středu 22. listopadu od 18:45 Brann, vítězky druhého dvojzápasu ve skupině. Utkání můžete sledovat živě.

Fotbalistky z Brannu zahájily své působení ve skupinové fázi Ligy mistryň úspěšněji než naše hráčky. Na stadionu v St. Pöltenu se jim podařilo vybojovat vítězství 2:1, díky čemuž si z Rakouska přivezly tři body do tabulky skupiny B. V zápase se prosadila záložnice norské reprezentace Rachel Engesvik a obránkyně reprezentace Islandu Natasha Anasi. Co víme Brannu a jaký soupeř vůbec naše fotbalistky čeká?

Brann se do skupinové fáze Ligy mistryň probil přes bulharský Lokomotiv Stara Zagora 5:0, dokázal zvítězit v belgickém Anderlechtu (0:3) a suverénně si poradily se Skotkami z Glasgow City 0:4 venku a 2:0 doma. V kvalifikaci neobdržely ani jednu branku. Aktuálně jim v domácí lize za 45 bodů patří až čtvrté místo, když v 27 zápasech zaznamenaly 13 výher, 7 remíz a 7 proher. Trenér Peter Ho Martin bude v sestavě vsázet na Seveřanky. Do branky postaví nejspíše jednička norské reprezentace Auroru Mikalsenovou, která si zachytala i na posledním MS žen. Co se týká sestavy, tým tvoří převážně reprezentantky Norska, které doplňuje zástupkyně z Islandu a Finska. V letošní sezóně je aktuálně nejlepší střelkyní týmu dvacetišestiletá záložnice Marit Lund. I když jsou Vikingky v Lize mistryň novickami, v kvalifikaci dokázaly, že mají neprostupnou obranu a údernou ofenzívu, a že se s nimi tudíž musí počítat. Stadion v Bergenu otevírá své brány pro téměř 17 tisíc fanoušků, Brann již týden před zápasem hlásil více než 5 tisíc prodaných lístků. Naše slávistky se tak mohou těšit na opravdu živou norsku atmosféru plnou energie. Do Edenu Norky zavítají 25. ledna 2024, přičemž výkop je naplánován na 18.45 hodin.

„Je to pro nás klíčový zápas, v kterém chceme uspět. Nebude to jednoduché a nesmíme nic podcenit, věříme ze bude Brann hratelnější soupeř než byl Lyon a že si odvezeme důležité body,“ říká před duelem záložnice Kristýna Růžičková.

Slávistky nečeká vůbec jednoduché utkání a vy jim můžete držet palce u televizních obrazovek a utkání sledovat živě na youtube kanálu DAZN.


Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články