Nedobytná tvrz Xaverov. B-tým po podzimu v čele ČFL | SK Slavia Praha
Více

Nedobytná tvrz Xaverov. B-tým po podzimu v čele ČFL

Slávistický B-tým zakončil sezonu ve vedení ČFL skupiny A. „Náš malý cíl byl splněn,“ říká pro klubový web hlavní trenér David Střihavka. Bez ztráty bodu na Xaverově a s nejlepší obranou soutěže. Tak si vedlo slávistické béčko na podzim.

Slávistický B-tým zakončil první polovinu sezony na prvním místě se ziskem pětatřiceti bodů. O to, kdo přezimuje na čele tabulky, se bojovalo až do posledního podzimního kola, ve kterém sešívaní porazili Hostouň 2:1.

„Máme za sebou půlsezonu, ve které jsme si náš mini cíl splnili, a teď máme dostatek prostoru na to, kluky posouvat a zlepšovat, protože jsou samozřejmě ještě v mladém věku a na jaře se vrátíme ještě silnější. V následujících týdnech budeme dále pokračovat v tréninku, máme na čem pracovat jak v taktických, tak technických dovednostech. Čekají nás nějaká přátelská utkání a pak si všichni dopřejeme trochu odpočinku přes Vánoce,“ říká hlavní trenér David Střihavka.

Slávisté vévodili statistikám, co se týče vítězných utkání na domácí i venkovní půdě. Z Xaverova vytvořili nedobytnou tvrz, jak říká v rozhovoru kapitán Eric Hunal, neboť zvítězili ve všech sedmi domácích utkáních. Ve venkovních zápasech mají sešívaní z osmi zápasů čtyři výhry, dvě remízy a dvě prohry.

Střelecké eso

Po podzimní části má B-tým ve svých řadách dva nejlepší střelce týmu. Shodně šest branek má na svém kontě Jan Trédl a Victor Boluwatife Ogungbayi. Zatímco Jan Trédl patřil na podzim k nejvytěžovanějším hráčům a naskočil do všech patnácti utkání, nigerijskému křídelníkovi stačilo na šest zásahů jen deset zápasů. V závěsu za oběma je Daniel Toula, který vstřelil o jednu branku méně.

Nejlepší obrana

Defenziva červenobílých patřila během podzimu k těm nejpevnějším. Sešívaní inkasovali patnáct gólů, což je nejméně z celé soutěže. Velkou měrou se o to zasloužila obrana, která do utkání nastupovala většinou neměnná v čele s kapitánem týmu Ericem Hunalem a zkušeným Michalem Švecem. Brankáři se v průběhu podzimu prostřídali, ovšem největší porci zápasů odchytal Jan Sirotník.

Nejvytěžovanější hráči

Jednoznačně nejvytíženějším hráčem podzimu je Jan Trédl, který nastoupil do všech utkání a jen dvakrát na patnáct minut uvolnil svou pozici spoluhráčům. Do všech utkání zasáhl také útočník Daniel Toula, ten ale častokrát i z lavičky. Nejvíce minut si pak na hřišti po Janu Trédlovi odpracoval kapitán Eric Hunal a středopolař David Planka.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články