Osmá ligová výhra slávistek v řadě | SK Slavia Praha
Více

Osmá ligová výhra slávistek v řadě

I nadále jsou fotbalistky Slavie na prvním místě ligové tabulky, aktuálně s pěti bodovým náskokem. V 8.kole 1.ligy vyhrály na hřišti Ostravy 2:0, obě branky padly ve druhém poločase.

Slávistky nezaváhaly ani v osmém ligovém kole, po úspěšném postupu do základní skupiny Ligy mistryň zamířily na hřiště sedmé Ostravy. První poločas nedopadl podle představ, i přes velké množství vyložených šancí se nedokázaly naše fotbalistky prosadit a do šaten se šlo za bezbrankového stavu. Druhý poločas začaly naše fotbalistky aktivně a byly odměněny ve 48. minutě vlastní brankou Ostravy, druhou branku Slavie přidala Tamara Morávková, která v 55. minutě napřáhla ke střele z hranice velkého vápna a nedala brankářce Ostravy šanci. Konec zápasu se dohrával na polovině hostí, další branku v zápase jsme však neviděly. Slávistky si tak odvezly z Ostravy důležité tři body a vévodí ligové tabulce s 5 bodovým náskokem.

„První poločas byl z naší strany špatný, nedařila se nám kombinace a nebyly jsme důrazné, i když jsme si dokázaly vytvořit šance, neproměnily jsme je v branku. Ve druhém poločase vypadal nás výkon lépe, byly jsme aktivnější na míči a hlavně daly důležité branky, které nás dostaly do zápasu. Brankářka hostí zachytala skvělý zápas, dokázala zneškodnit velké množství šancí, které jsme měly. Nebyl to z naší strany nejlepší zápas, ale důležitá je výhra a zisk tří bodů. Jsem ráda, že se mi střelecky daří, na hřišti se cítím velmi dobře, levá strana hřiště mi vyhovuje, dokážu si navést balon na střed a silnější pravou nohou vystřelit, ale nebráním se ani druhé straně hřiště,“ zhodnotila výkon Tamara Morávková.


Aktuálně

ONLINE: Od 17:30 311. derby na Letné

11. 5. 2024
Slávisté nastoupí od 17:30 na Letné ve druhém kole nadstavby. Jakou sestavu pošle do 311. derby Jindřich Trpišovský?

ONLINE: Od 14:00 venku proti Liberci

11. 5. 2024
Fotbalistky Slavie, mistryně letošního roku a nové vítězky Poháru se představí na severu Čech proti Liberci ve čtvrtém kole nadstavbové části soutěže. Utkání začíná v sobotu od 14:00 v Hrádku nad Nisou.

Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

10. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články