Ve skupině UWCL Lyon, St.Pölten a Brann | SK Slavia Praha
Více

Ve skupině UWCL Lyon, St.Pölten a Brann

Slávistky se po postupu přes rumunskou Kluž dozvěděly trojici soupeřů pro základní skupinu UWCL. Páteční los přiřkl sešívaným fotbalistkám zajímavou skupinu B, kde narazí na francouzský Olympique Lyon, rakouský St.Polten a norský Brann.

Fotbalistky Slavie se probojovaly do skupinové fáze Ligy mistryň podruhé v řadě. Účast mezi šestnácti nejlepšími evropskými kluby vybojovaly vyřazením rumunské Kluže, kdy doma zvítězily 5:0 a ve venkovní odvetě dokonce 6:0. Z prvního koše jim los přisoudil šampionky soutěže z Lyonu. Francouzsky ovládly elitní soutěž osmkrát mezi lety 2011 až 2022 a na kontě mají deset finálových účastí. Se St. Pöltenem sehrály slávistky v minulé sezoně dva těsné duely. Doma rakouskému týmu podlehly 0:1 a v odvetě uhrály remízu 1:1. Norský Brann je nováčkem skupinové fáze v současném formátu, kterým se hraje od sezony 2021/22.

„S losem Ligy mistryň jsem spokojená. Měly jsme tu možnost již minulý rok ve skupinové fázi hrát s St. Poltenem, takže si myslím, že i to bude trochu hrát v náš prospěch, jelikož s nimi již máme určité zkušenosti. Lyon je atraktivní klub, který by mohl přilákat mnoho diváků. Myslím si, že letos máme mnohem silnější tým, než jsme měly minulou sezonu, máme zase více zkušeností a celkově si myslím, že máme velkou sílu jako tým. Všichni se budeme chtít ukázat a zabojovat o to, získat ve skupině co nejvíce bodů a případně i přemýšlet nad vysněným postupem ze skupiny,“ říká po losu brankářka Olivie Lukášová.

„Velmi zajímavá skupina, těšíme se. Z prvního koše Lyon, několikanásobný vítěz Ligy mistryň, bude to skvělá zkušenost zahrát si proti jednomu z nejlepších týmů na světě. Další dva soupeři jsou pro nás hodně zajímaví. St.Pölten známe z minulého roku, Brann je pro nás úplná novinka. Chceme ve skupině uhrát více bodů než minulý rok. A věřím, že je to reálné,“ zhodnotila los kapitánka týmu Diana Bartovičová.

Vstupenky na utkání jsou v prodeji zde.

Datum Čas Domácí Hosté
1. 14. listopadu
21:00 SK Slavia Praha Olympique Lyon
2. 22. listopadu 18:45 SK Brann SK Slavia praha
3. 13. prosince 18:45 SKN St. Pölten SK Slavia Praha
4. 21. prosince 21:00 SK Slavia Praha SKN St. Pölten
5. 25. ledna 18:45 SK Slavia Praha SK Brann
6. 31. ledna 18:45 Olympique Lyon SK Slavia Praha

Aktuálně

Třetí derby remíza? Problém a důvod, proč ztrácíme

11. 5. 2024
Tomáš Holeš přišel zodpovědět dotazy novinářů po bezbrankovém 311. derby na Letné. „Jednoznačně rozhodlo neproměňování šancí,“ mrzelo reprezentačního obránce.

O výkonu brankářů, Zimovi i stále čtyřbodové ztrátě

11. 5. 2024
Jindřich Trpišovský s novináři rozebral 311. derby, ve kterém branka nepadla. Hlavní trenér hovořil o výkonech obou brankářů, dlouhé hře v početní výhodě, která ale gól nepřinesla, i vyhlídkách pro zbývající tři kola nadstavby.

Čisté konto? Radši bych tři body. Gól byl blízko i daleko

11. 5. 2024
Jindřich Staněk se v 311. derby blýskl několika skvělými zákroky a ani ve druhém zápase na Letné v dresu Slavie neinkasoval. Po nerozhodném utkání však radost neměl, ztráta na čelo zůstala čtyřbodová a gólový účet prázdný.

Další články