Druhý zápas Týmu legend Slavie vynesl 180 tisíc | SK Slavia Praha
Více

Druhý zápas Týmu legend Slavie vynesl 180 tisíc

Tým legend SK Slavia Praha má za sebou druhý charitativní zápas. Po Borovanech zavítal celek pod patronací Stanislava Tecla do Kolína. Akce vynesla 180 tisíc korun, což překonalo premiérový výtěžek. DĚKUJEME všem, kteří na akci participovali, přispěli!
Vybrané peníze pomohou čtyřleté Jasmínce, která je ochrnutá, a také podpoří sdružení Volno, jenž pomáhá rodinám pečujícím o děti a mladé dospělé s autismem, mentálním a kombinovaným postižením.
Jak to v neděli na hřišti SK Sparty Kolín vypadalo? Červenobílý dres znovu oblékli hráči, kteří jsou neodmyslitelně zapsaní v její historii. Mezi jmény na soupisce nechyběli kromě Stanislava Tecla také David Kalivoda, Martin Hyský, Jaroslav Köstl, Martin Latka nebo střelec slavného postupového gólu z Říma Jiří Vávra.
„Dneska tady panovala skvělá atmosféra a osobně jsem si to moc užil. Jsem také rád, že dneska jsme se tady potkali taková širší paleta generací slavistů, což bylo strašně fajn. Navíc se podařilo vybrat také více peněz, něž při našem prvním utkání, což je úžasné. Věřím, že to takhle půjde dál a každou další akcí budou stoupat i výtěžky, abychom moli pomáhat těm, kteří to potřebují,“ uvedl Stanislav Tecl, který je patronem Týmu legend Slavie.

Po Borovanech se zápasu v Kolíně zúčastnil také David Kalivoda. „Dneska jsme narazili na trochu živějšího, mladšího a o něco těžšího protivníka, ale první poločas jsme zvládli skvěle. Pak jsme trochu protočili posty a chytal nám nególman, čímž jsme dali soupeři šanci, ale o tom to vůbec není. Podstatné je, aby lidi viděli atraktivní fotbal, padaly góly, pobavili se a především, aby se vybraly peníze na dobrou věc.“
Výtěžek z utkání, které skončilo v základní hrací době nerozhodným výsledkem 5:5 a nakonec ho po penaltovém rozstřelu na svou stranu otočil výběr kolínské odbočky Odboru přátel Slavie, si mezi sebe rozdělí sdružení Volno z. ú. z Kolína, které pomáhá rodinám pečujícím o děti a mladé dospělé s autismem, mentálním a kombinovaným postižením a rodina Hesových, jejichž čtyřletá dcera Jasmínka je od pasu dolů ochrnutá.
Hlavnímu organizátorovi, Odbočce Odboru přátel Slavie Kolín se podařilo od sponzorů a ze vstupného získat 90 tisíc korun a Nadační fond Slavie jako spolupořadatel částku zdvojnásobil.

„Za každou pomoc jsme nesmírně vděční. Peníze, které se během charitativního zápasu podařilo vybrat, využijeme na speciální rehabilitace a rehabilitační pobyty, které jsou pro Jasmínku velmi důležité,“ říkají rodiče čtyřleté bojovnice. Ta se narodila jako úplně zdravé miminko. Ve dvou měsících však absolvovala operaci kvůli diagnostikované vrozené srdeční vadě. Posléze se ale objevily komplikace a Jasmínka bojovala o život. Podařilo se jí boj vyhrát ale ne úplně. Skočila ochrnutá od pasu dolů a nikdo neumí říct, zda ještě bude schopná někdy chodit. Rodiče v to věří a udělají pro to všechno potřebné.
Druhým z obdarovaných je sdružení Volno z. ú., které v Kolíně funguje už od roku 2004. Své služby poskytuje ale nejen lidem z blízkého okolí, ale celého Středočeského kraje. „Naším typickým klientem je rodina pečující o dítě s autismem, mentálním nebo kombinovaným postižením a v současné době došlo k velkému nárůstu počtu dětí ve věku kolem pěti let. Další tradiční skupinou pak jsou samotní dospělí s autismem a problémovým chováním. Všem se snažíme poskytovat primárně odlehčovací služby, kterých je pro tyto lidi v České republice velký nedostatek. Dále pak nabízíme sociálně aktivizační služby, což jsou v podstatě volnočasové aktivity přizpůsobené na míru našim klientům, aby jim pomáhali v rozvoji,“ vysvětlila Ludmila Chvistková, ředitelka Volno z. ú. Sdružení peníze využije na pořízení speciálního venkovního běžeckého stroje.
„Jednotlivé zápasy Týmu legend mají dva rozměry. Tím hlavním je charitativní účel, kdy chceme vždy pomoci konkrétní rodině nebo organizaci v místě, kde se zápas koná. A druhý je dát lidem možnost se potkat s fotbalisty, kteří jsou se Slavii neodmyslitelně spojeni a často představují pro fanoušky životní vzor,“ říká David Ocetník, předseda představenstva Nadačního fondu Slavie, který vznikl jako jeden z pilířů komplexní strategie společenské odpovědnosti, kterou v letošním roce ve Slavii postupně implementují. Také proto ještě před samotným utkáním navštívili Jaroslav Köstl, Martin Hyský a David Kalivoda spolu se CSR manažerkou Slavie Michaelou Schejbalovou Dětský domov Býchory, kde udělali dětem radost dárky a pozváním na fotbal.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články