Na dvojzápas s Kluží směřovala celá příprava | SK Slavia Praha
Více

Na dvojzápas s Kluží směřovala celá příprava

Před prvním utkáním play off Ligy mistryň proti rumunské Kluži promluvil na tiskové konferenci hlavní trenér Karel Piták, o své postřehy se podělila i kapitánka týmu Diana Bartovičová.

Start zápasu je naplánován na středu od 18:00, utkání bude hostit Fortuna Arena. Slávistky se na utkání naladily v sobotu, kdy přehrály Brno jednoznačně 5:0.

„Nálada je dobrá, v lize se nám daří, vyhráli jsme všechny zápasy. Celou přípravu jsme věnovali tomuto dvojzápasu, protože Liga mistryň je našim hlavním cílem. Uděláme vše pro to, abychom si vytvořili dobrý náskok do odvety. Máme silnější tým, než jsme měli vloni, věřím, že to ve středu ukážeme,“ říká hlavní trenér Karel Piták.

Kluž je úřadující rumunský mistr, na soupisce kromě domácích hráček figuruje i trojice Američanek. Diana Bartovičová čeká výrazně složitější průběh, než je tomu v tuzemské soutěži.

„Jsme připraveni i na možnost, že budeme muset otáčet. V tomto směru jsme udělali velký posun, v hlavě jsme silné. Myslím si, že inkasovaný gól na nás zabírá tak, že nás dokáže ještě více nakopnout.“

Slávistky věří, že jim prostředí hlavního stadionu pomůže, v loňské sezoně Ligy mistryň dorazilo na poslední utkání základní skupiny proti AS Řím do Edenu 1200 fanoušků.

„Přál bych si, aby dorazila obdobná návštěva, přišlo co nejvíce lidí. Když jsme v Edenu slavili titul, bylo to skvělé, přál bych si, aby to holky mohly začít znovu,“ přeje si Piták.

Kapitánka týmu promluvila i o hře ve výrazně větší areně, než na kterou je tým zvyklý.

„Hřiště opticky vypadá větší, ale nemyslím si, že by to někoho mělo svazovat. Už jsme to zvyklé, bereme to jen pozitivně a těším se moc na středu,“ uzavírá Bartovičová.

Aktuálně

PREVIEW: Douděra a Trpišovský před 311. derby

9. 5. 2024
Nejdůležitější derby letošní sezony se blíží, hrát se bude v sobotu od 17:30 na Letné. O střetnutí pražských rivalů s pořadovým číslem 311 promluvili Jindřich Trpišovský a David Douděra, autor vítězné rány z finále MOL Cupu v roce 2023.

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Další články