Vyhráli jsme v hlavě. Obratu si neskutečně cením | SK Slavia Praha
Více

Vyhráli jsme v hlavě. Obratu si neskutečně cením

Ivan Schranz nastartoval svým premiérovým gólem v současném ligovém ročníku velkolepý obrat a slávisté z Liberce odvezli všechny tři body. Nejen o psychické náročnosti utkání se slovenský křídelník rozpovídal na pozápasové tiskové konferenci.

„Zápas začal naprosto příšerně, my to ale nevzdali a bojovali až do konce, za což jsme moc rádi. Těší mě, jak se celý tým dokázal se situací po dvou obdržených brankách vyrovnat, navíc v takto náročném prostředí. Tří bodů z Liberce si velmi vážíme,“ zhodnotil otočku se Slovanem střelec úvodní branky sešívaných Ivan Schranz.

Spadl vám kámen ze srdce?
„Určitě, s ohledem na průběh utkání jsou to obrovsky cenné tři body do tabulky.“

Čemu nepovedený úvod přičítáte?
„Nebyli jsme úplně správně nastavení. Liberec nás navíc zaskočil, skvěle do zápasu vstoupil a sbíral odražené míče, díky čemuž si vytvořil i nepříjemný tlak. Do vápna létaly centry z obou stran, nezvládli jsme se srovnat. O to více mě těší, že jsme zbytek utkání dokázali překlopit na naši stranu.“

Snížení přišlo záhy, byl to klíčový faktor následné otočky?
„Stoprocentně, šlo o velmi důležitý moment. Gól nám dodal psychickou sílu, sebevědomí a pohodu. Zkrátka nás nakopl k důležitému obratu.“

Do reprezentační přestávky půjdete s dvoubodovou ztrátou na čelo.
„Věděli jsme, jak hráli soupeři, takže tříbodový cíl byl jasný. Průběh ostatních zápasů neovlivníme, soustředili jsme se tedy pouze na sebe a vyplatilo se.“

Sestava doznala oproti čtvrteční demolici jediné změny. Jak jste to vnímal?
„Trenéři chtěli využít naší formy, v Evropské lize nám to sedlo. Byli jsme v pohodě, kterou jsme si chtěli přenést i do ligy. I proto bylo personálních změn méně. Začátek nám sice nevyšel, ale makali jsme jako tým a výsledek tomu naštěstí odpovídá. Utkání tedy hodnotím pozitivně.“

Vzhledem k vaší formě, nemrzí vás, že přichází reprezentační povinnosti?
„Takto nad tím nepřemýšlím. Máme za sebou úspěšné duely, i tak se ale na změnu prostředí těším. Odpočineme si, potrénujeme, a ještě lépe se připravíme na zbytek podzimu."

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články