V pátek ve 13:00 los Ligy mistryň | SK Slavia Praha
Více

V pátek ve 13:00 los Ligy mistryň

Fotbalistky Slavie čeká los 2.předkola Ligy mistryň. Svého soupeře poznají v pátek ve 13:00, kdy se bude losovat ve švýcarském Nyonu. Los můžete v přímém přenosu sledovat webových stránkách UEFA.

Svěřenkyně Karla Pitáka budou při losu mezi nasazenými celky a narazit mohou na kluby jako je Ajax Amsterdam, Spartak Subotica, FC Vorskla, Apollon Ladies FC, Valur, Universitatea Olimpia Cluj, nebo SK Brann. Los můžete v přímém přenosu sledovat na webových stránkách UEFA.

AFC Ajax Amsterdam (Nizozemsko)
Ženský fotbalový tým známého klubu z Nizozemska byl založen v roce 2012, za dobu své existence získal 3 ligové tituly a 5 vítězství v ligovém poháru. V Lize mistryň nejdále dokráčel v sezoně 2018/2019, kdy se dostal mezi 16 nejlepších týmů a vypadl s pozdějším vítězem z Lyonu. Výraznou českou stopu v Ajaxu zanechala bývalá hráčka Slavie i Sparty Lucie Voňková, která za Ajax nastupovala v letech 2019–2021 a nyní zde trénuje rezervní tým.

ŽFK Spartak Subotica (Srbsko)
Spartak Subotica je tradiční srbský fotbalový klub, ženský oddíl byl založen již v roce 1970. V samostatné srbské lize po rozpadu Jugoslávie získal 12 ligových titulů a je pravidelným účastníkem předkol Ligy mistryň. Cestu letošní Ligou mistryň zahájily suverénní výhrou proti KÍ Klaksvík 7:0, poté vyřadili finskému šampiona KuPS Kuopio 2:1.

FC Vorskla (Ukrajina)
Ukrajinský klub byl založen v roce 2021, když přešel pod klub FC Vorskla Poltava, předtím sídlil klub v Charkově. V minulé sezoně klub vypadl z Ligy mistryň těsně před branami základních skupin s albánským týmem Vllaznia. Za Vorsklu nastupují bývalé slávistky Roksolana Kravchuk a Iryna Kotiash, které získaly s týmem double v sezoně 2012/2022.

Apollon Ladies FC (Kypr)
Limassolský klub je nejúspěšnějších kyperským klubem, devětkrát po sobě získal double! Slávistky se již s tímto soupeřem potkaly, v sezoně 2016/2017 je z Ligy mistryň vyřadili v prvním kole (Round of 32) po výsledcích 1:1 venku a 3:2 doma, kdy rozhodující postupový gól v Edenu vstřelila Kateřina Svitková. Ze současného kádru Slavie do utkání zasáhli Diana Bartovičová, Simona Necidová, Petra Divišová, Denisa Veselá, Tereza Krejčiříková, Tereza Szewieczková a nynější asistentka týmu Blanka Pěničková.

Valur (Island)
Islandský tým netřeba dlouze představovat, jelikož právě s ním se v této fázi utkaly slávistky v loňské sezoně. Po výsledcích 0:1 na Islandu a 0:0 v Praze na Xaverově se slávistky mohly těšit na premiérovou účast v základních skupinách Ligy mistryň.
Klub z hlavního města Reykjavík je jedenáctinásobným šampionem své země a třináctinásobným vítězem poháru. V prvním předkole Ligy mistryň si postupně poradil s tureckým týmem Fomget Gençlik 2:1 a albánskou Vllaznii také 2:1.

AS FC Universitatea Olimpia Cluj (Rumunsko)
Rumunský klub je od svého založení v roce 2010 hegemonem domácí soutěže, vyhrál všechny ročníky. Díky tomu je pravidelným účastníkem Ligy mistryň, nejdále dokráčel v sezoně 2012/2013, kdy vypadl v osmifinále s italským Torres. V prvním předkole letošního ročníku nejprve vyřadil slovenského mistra z Myjavy 6:2, rozhodující utkání proti izraelskému Qiryat Gat zvládl až v penaltovém rozstřelu.

SK Brann (Norsko)
Norský klub z Bergenu v posledních dvou ročnících vládne domácí soutěži. V současné sezoně je v polovině soutěže náš možný soupeř na čtvrtém místě ligové tabulky. V letošním ročníku Ligy mistryň norské mistryně zatím neinkasovaly, nejprve si poradili s bulharským Lokomotivem Stara Zagora 5:0, poté s belgickým Anderlechtem 3:0.

Dvojzápas druhého předkola se odehraje 11.-10. října a odvety 18.-19. října


Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články