Třetí výhra v řadě, 3 body ze Slovácka | SK Slavia Praha
Více

Třetí výhra v řadě, 3 body ze Slovácka

Fotbalistky Slavie nezastavilo v prvním výjezdu nové sezony nepříjemné Slovácko a po výhře 4:1 zůstávame v čele tabulky. Utkání mělo dvě dvoubrankové střelkyně - Molly McLaughlin a Marjolen Nekesu.

Začátek utkání nevyšel fotbalistkám Slavie podle představ, ve 12.minutě neuhlídaly útočnici Poláškovou a inkasovaly tak první a zatím jedinou branku nového ročníku. Ve 22.minutě stáhla unikající Petru Divišovou obránkyně Pěčková a od rozhodčí viděla červenou kartu. Slávistky dokázaly do poločasu využít početní převahu - ve 26.minutě vyrovnala po rohovém kopu Molly McLaughlin. O pár minut později, přesně ve 31.minutě, centrovala do vápna nová posila týmu Michelle Xiao a přesně našla hlavu útočnice Marjolen Nekesy, která zařídila poločasové vedení 2:1.

Druá půle měla podobný charakter jako konec prvního poločasu, slávistky kontrolovaly hru a snažily se přidat další branky. Ve 48.minutě se znovu prosadila Molly McLaughlin, která se dokázala prosadit opět po centru Michelle Xiao, stav utkání byl tak 3:1. Svoji druhou branku v zápase a zároveň devátou v aktuálním ročníku přidala Marjolen Nekesa. Slávistky tak zvládly těžké utkání na Slovácku a vybojovaly další tři body do tabulky, které momentálně vévodí.

Další duel odehrají sešívaní v sobotu 9. 9. od 15:00 v Epet Aréně, kde se utkají s největším rivalem ze Sparty.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články