MATCHDAY proti Zorje. Věřit až do konce! | SK Slavia Praha
Více

MATCHDAY proti Zorje. Věřit až do konce!

Muhamed Tijani, Boluwatife Ogungbayi. V Evropě debutující dvojička lví měrou zařídila vítězný vstup Slavie do play off Evropské ligy proti Zorje Luhansk. Nejen o nich je nový MATCHDAY. Slávisti, užijte si ho!

Na co se v novém dílu můžete těšit?

Nesmírně emotivní byl už úvod čtvrtečního zápasu. Na 24. srpen připadá ukrajinský státní svátek Den nezávislosti, slávisté opět navlékli při příchodu na hřiště trička "We Stand With Ukraine" na podporu válkou decimované země. Soupeř z Luhansku měl přes ramena uvázané ukrajinské vlajky. Oba kluby společně zapózovaly fotografům, Tribuna Sever se následně vytasila s choreografií připomínající okupaci Československa v roce 1968. A celý Eden pěl českou státní hymnu.

Husí kůže, DĚKUJEME!

Po bezbrankové první půli, v rámci které slávisté pálili jednu šanci za druhou a trefu hlavičkujícího Lukáše Masopusta zrušil VAR, jsme navštívili kabinu. Co říkal Jindřich Trpišovský svým svěřencům? Dozvíte se. Natočili jsme pro vás rovněž dojmy fanoušků z nové Air zóny, kam lze o poločasové přestávce zavítat.

První branku vidělo 18 525 fanoušků v Edenu až v 81. minutě, stejně jako proti Baníku se prosadil Muhamed Tijani. Ve čtvrté nastavené minutě pozici před odvetou výrazně vylepšil Lukáš Masopust, krásnou asistencí jej našel Boluwatife Ogungbayi.

Po utkání pro kameru MATCHDAY popisovali své bezprostřední dojmy ze zápasu Tijani, Masopust a kapitán týmu Tomáš Holeš, který v závěru fantastickým spurtem a kooperací s Tomášem Vlček znemožnil Zorje srovnání.

Do exkluzivního rozhovoru pro MATCHDAY jsme zpovídali Ogungbayie. Co po něm při jeho premiéře v soutěžním zápase za Slavii chtěli trenéři? Jak viděl svou krásnou asistenci, kdy zabojoval o téměř ztracený balon? A co říkal před utkáním na rozcvičce svému krajanovi a autoru vítězné branky Tijanimu? Dozvíte se.

Slávisti, užijte si nový MATCHDAY. Těšíme se na vás v neděli v Jablonci, ve čtvrtek v Lublinu nebo za týden proti Karviné, kdy se opět otevřou brány ráje.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články