Preview: Masopust a Köstl před zápasem v Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Preview: Masopust a Köstl před zápasem v Boleslavi

Jen tři dny po výhře nad Dniprem vyrazí slávisté do Mladé Boleslavi k dalšímu ligovému zápasu. Očekávání od utkání prozradil asistent trenéra Jaroslav Köstl, na otázky fanoušků odpovídal Lukáš Masopust.

Slavie se v neděli vydá do města automobilů, kde od tří hodin odpoledne nastoupí v rámci 4. kola FORTUNA:LIGY proti Mladé Boleslavi. Té se zatím v úvodu sezony daří a se sedmi body jí aktuálně patří třetí místo v tabulce.

„Boleslav pro nás byla před sezonou trochu neznámá, je tam nový trenér. Vypadá to, že hrají velmi ofenzivně, skvěle doplnili kádr. Mají směrem nahoru zajímavé hráče. Před naším zápasem přivedli dalšího hráče z Vlašimi, takže těžko tipovat jejich sestavu. My cítíme, že jsme na tom dobře, v zápasech vypadáme slušně. Mohl by to být hezký fotbal a věřím, že s dobrým koncem pro nás,“ doufá asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Ve skvělé formě se ale nacházejí také sešívaní, kteří zatím neztratili ani bod. Jak je s předváděnou hrou spokojen realizační tým?

„S hrou jsme spokojení, víme, že tam jsou ještě rezervy. Do sezony jsme vstoupili dobře, ale potřebujeme na to navazovat a být pořád stoprocentně koncentrovaní. Zápas s Dniprem jsme měli absolutně pod kontrolou a jedna nekoncentrovanost nás málem stála lepší výsledek do odvety, naštěstí jsme to zvládli. Může to být varování, abychom nepolevili ani na vteřinu,“ vysvětluje Köstl.

Výborně funguje souhra také ve středu zálohy mezi Christosem Zafeirisem a Oscarem Dorleym.

„Jsou to naše plíce. Je to pro nás samozřejmě velká výhoda, že tam máme dva takové hráče, kteří nejenom že mají velký fyzický fond, ale jsou samozřejmě i neskutečně fotbaloví. Řekl bych, že do defenzivy si plní úkoly fantasticky. Zmíním třeba Zafiho, který v posledním zápase proti Dnipru bránil Blanca a nepustil ho vůbec k ničemu. I když se šel napít, tak Zafi u něj byl. Otrávil mu celý zápas, takže opravdu velmi svědomitý výkon od obou našich záložníků. Oscar svou kreativitou a zápalem patří mezi nejlepší hráče ligy. Jsme rádi, že je tady oba máme, ale jsou tady i další kluci, kteří se například vrací po zranění a teď už začínají naskakovat do zápasů. Jsme rádi, že máme těch variant víc,“ chválí spokojený asistent.

Na otázky od fanoušků odpovídal Lukáš Masopust. Jak si jeho děti užívají děkovačku před Tribunou Sever? Kde byl po sezoně na dovolené? A patří ananas na pizzu?

Na první výjezd do Českých Budějovic vyrazila také početná skupina slávistických fanoušků. Jak je pro hráče důležité, že se o jejich podporu mohou opřít i ve venkovních duelech?

„Očekávám zase plnou tribunu v Boleslavi, protože je to blízko u Prahy a ty zápasy tam bývají celkem pěkné. Myslím si, že pro nás je to obrovská vzpruha, že za námi jezdí tolik lidí. Už jenom když nastupujeme na rozcvičku a cítíme atmosféru těch tisíců lidí, kteří za námi vyjedou, tak je to pro nás samozřejmě to nejlepší, co může být,“ těší se na další početný výjezd Köstl.

Na závěr promluvil asistent trenéra Jaroslav Köstl také o zdravotním stavu Davida Douděry, který vynechal poslední dva zápasy.

„David Douděra je v podstatě pořád v rekonvalescenci, je tam nějaké malé procento, že by mohl nastoupit už v neděli, ale spíš to vidíme až na další týden. Jinak z čtvrtečního zápasu máme pár drobných šrámů a teď zjišťujeme, jak na tom kdo je, ale nemělo by tam být žádné vážnější zranění. Měli bychom být v podstatě v plné síle,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Utkání v Mladé Boleslavi začíná v 15:00 a sledovat jej můžete v přímém přenosu na stanici O2 TV Sport. Veškeré informace k výjezdu fanoušků se dozvíte ve slávistické aplikaci a na našich sociálních sítích. Slávisti, přijeďte nás podpořit ať se i v Boleslavi cítíme jako v ráji!

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články