V sobotu proti Katowicím, generálka žen na ligu | SK Slavia Praha
Více

V sobotu proti Katowicím, generálka žen na ligu

Před svěřenkyněmi Karla Pitáka je poslední přípravné utkání a generálka na nový ročník 1.ligy žen. Slávistky se v sobotu od 13:00 poměří proti úřadujícím mistryním polské ligy, GKS Katowice na hřišti Slavkova u Brna.

„S dosavadním průběhem přípravy jsem velmi spokojený, vyhýbají se nám zranění. Poslední zápas s rakouským Neulengbachem jsme zvládli velmi dobře, zaslouženě jsme zvítězili a soupeře jsme do žádné vážnější šance nepustili,“ vrátil se k předchozímu utkání přípravy trenér Karel Piták.

„Příprava zatím probíhá podle plánu, hráčky cítí, že je tu velká konkurence, takže i do tréninku dávají vše. Na sobotní utkání se velmi těšíme, Katowice mají velmi kvalitní tým, jsou to mistryně Polska. Čeká je i kvalifikace o Ligu mistryň, pokud postoupí do dalšího kola, mohou být i naším soupeřem. Bude to pro nás velmi zajímavá prověrka a generálka před startem ligy,“ těší se na sobotní zápas trenér Slavie.

„Čeká nás generálka před ligou a zároveň asi nejtěžší soupeř přípravy, mistryně polské ligy, které čeká kvalifikace o Ligu mistryň. I z tohohle pohledu to bude velmi zajímavý soupeř. Na zápas se moc těšíme, každá bojujeme o své místo v základní sestavě. Věřím, že to bude kvalitní zápas z obou stran a že si do Vyškova najde cestu hodně slávistických fanoušků a fanoušku ženského fotbalu,“ zve fanoušky na utkání kapitánka týmu Diana Bartovičová.

Utkání s polským mistrem se odehraje ve Slavkově u Brna na stadionu Slavkov, výkop je naplánován na 13:00. Vstupné na utkání je 50Kč, děti do 15 let mají vstup zdarma.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články