B-tým vstupuje do nové sezony v neděli na Admiře | SK Slavia Praha
Více

B-tým vstupuje do nové sezony v neděli na Admiře

Slávistický B-tým zahajuje svou soutěžní sezonu 2023/2024. V neděli se sešívaní představí od 10:15 na půdě Admiry.

Slávisté se poprvé v ostrém utkání, pod vedením nového realizačního týmu v čele s hlavním trenérem Davidem Střihavkou, představí v neděli 6. srpna od 10:15 na půdě tradičního soupeře ČFL, pražské Admiry.

„Věříme, že jsme na první ostrý duel připravení. Hlavně jsme všichni natěšení na start mistrovských utkání, přeci jenom přípravná část a následně ta soutěžní je úplně něco jiného. Budeme se do zápasů snažit přenést to, na čem jsme dennodenně pracovali a pracujeme. Na Admiru jedeme v plné síle a jedeme připraveni. Věřím, že do sezony vstoupíme dobře herně i výsledkově. Máme mladý, odhodlaný tým, který se může v klíčových momentech opřít o zkušenější hráče v čele s Michalem Švecem,“ vyhlíží první ostrý zápas nový hlavní trenér B-týmu.

Slávisté mají za sebou nezvykle dlouhou přípravu, ve které odehráli pět přípravných duelů. V tom posledním, s Živanicemi, si sešívaní připsali jednoznačnou výhru 4:1 a završili tak přípravu na novou sezonu bez jediné porážky.

„Měli jsme přípravu necelých šest týdnů, což si myslím, že je naprosto dostačující k tomu, abychom se dobře poznali a mohli zapracovat nové hráče i návyky do naší hry. Vše jsme absolvovali podle plánu a jsem rád, že většina hráčů absolvovala přípravu celou. Postupně se k nám připojili také hráči, co byli na soustředění s A-týmem jako Mikuláš Konečný a Victor Boluwatife. Ve všech přípravných zápasech jsme obstáli, jak herně, tak výsledkově a dařilo se nám zapracovat hráče, kteří se k nám posunuli z kategorie U19. Takovou větší kaňkou jsou ovšem vážná zranění Mikuláše Konečného, Matěje Žitného a Dominika Pecha, které čeká ještě dlouhá pauza. Mikuláš a Matěj si přivodili zranění v posledním přípravném zápase s Živanicemi. Naopak radost mám z kluků, kteří se po zranění pomalu vracejí do procesu, což je Miloš Pudil, David Hájek a Elmedin Rama. K týmu se také v posledním týdnu připojil Pavel Behenský, který se vrátil z hostování. Příprava byla zdařilá i díky práci celého realizačního týmu, který hráčům vytváří skvělé podmínky k tomu, aby mohli podávat dobré výkony“ hodnotil přípravu hlavní trenér David Střihavka.

První mistrovské utkání proti Admiře je na programu v neděli od 10:15 na stadionu v Kobylisích. Vstupné je 60,- a vstupenky budou k dispozici na místě. Utkání můžete také sledovat živě zde.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články