Vítězství nad slovenským mistrem 4:1 | SK Slavia Praha
Více

Vítězství nad slovenským mistrem 4:1

Slávistky porazily na domácí půdě slovenské mistryně ze Spartaku Myjava 4:1 a slaví další výhru během letní přípravy. Střelecky se prosadila Morávková, Nekesa a letní posily McLaughlin s Křivskou.

Slávistky se radují z další výhry v přípravě, kdy porazily na domácí půdě slovenské mistryně z Myjavy 4:1. Do vedení nás po třech minutách zápasu poslala Karolína Křivská, která využila přihrávky na přední tyči od Michaely Khýrové. Slovenkám se podařilo vzápětí vyrovnat, krásnou střelou však vrátila vedení sešívaným do poločasu Tamara Morávková. Ve druhém poločase se radovala Marjolen Nekesa, která se prosadila z trestného kopu po faulu na rychlou Tamaru Morávkovou. Na konečných 4:1 uzavřela v závěru zápasu hlavou další z letních posil týmu Molly McLaughlin.

„Utkání splnilo účel, hráli jsme předtím dvě utkání s klukama, kde to bylo náročné, druhé utkání jsme odehráli opravdu skvěle. Dnes to bylo z naší strany takové unavenější, v týdnu jsme hodně trénovali a chyběla tam taková ta lehkost. Herně to ale bylo slušné, mohli jsme dát víc gólů, šancí totiž na to bylo hodně,“ komentoval duel se slovenskými mistryněmi trenér Slavie Karel Piták. „S přípravou jsem spokojený, vyhýbají se nám docela zranění, probíhá to dle plánu a chystáme se na ligu a na Ligu mistryň, abychom byli připraveni,“ pokračoval.

Střelecky se daří i ofenzivní posile Karolíně Křivské, která proti Myjavě vstřelila už druhý gol ve slávistickém dresu. “Jsem ráda, že jsem dneska mohla nastoupit od začátku zápasu na pozici, která mi sedí nejlépe, a to je na hrotu útoku. Slavie hraje ofenzivní styl fotbalu, který mi sedí, na holky v týmu jsem si rychle zvykla, jsou to skvělé fotbalistky a těší mě nastupovat vedle nich. Po příchodu do Slavie jsem moc spokojená, jsem tu od toho, abych střílela branky a jsem ráda, že se mi to zatím daří. Dnešní branka je zásluhou celého týmu, zakončovala jsem perfektní přihrávku ze strany hřiště od Miši Khýrové, která mě našla na přední tyči,” uzavírá hodnocení zápasu nová útočnice Karolína Křivská.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články