Béčko znovu první! | SK Slavia Praha
Více

Béčko znovu první!

V souboji prvního s druhým uspěla juniorka na hřišti Ústí nad Labem a vyšvihla se zpět do čela třetiligové tabulky. O vítězství slávistů rozhodli ve druhém poločase Emmerling a střídající Walter.
V souboji prvního s druhým uspěla juniorka na hřišti Ústí nad Labem a vyšvihla se zpět do čela třetiligové tabulky.

Utkání začalo nevyužitou šancí domácího útočníka Veleby, který se z ničeho nic zjevil v našem pokutovým území. Brankář Skácel jeho rodící se příležitost včasným vyběhnutím zmařil. V prvním poločase, který byl velmi vyrovnaný, jsme měli nejblíže ke gólu ve 28. minutě. Stejskal přebral dlouhou přihrávku z hloubi pole, řítil se na soupeřovu bránu, ale jeho záměr prostrčit míč mezi nohama gólman Divecký vystihl. Do přestávky se pak ještě dvakrát pokoušely překonat obranu Ústí posily z áčka. Hrdlička však po Lukešově centru hlavičkoval příliš slabě, podruhé - těsně před přestávkou - zastavil zmiňované dva fotbalisty pomezní rozhodčí zvednutým praporkem.

Ve druhé půli jsme už měli navrch my, alespoň ve většině jejího hracího času. To jsme v 55. minutě potvrdili gólem. Míče se po dlouhém nákopu zmocnil v pokutovém území Emmerling a přesnou střelou z otočky zmrazil všech 750 diváků. Naši hráči vycítili, že si mají šanci odvést si tři body, a proto se snažili pojistit své vedení. K tomu bylo nejblíže v 70 minutě. Aktivní Buryánek zatáhl míč po levé straně, přihrál do šestnáctky Otočkovi, ale slovenského útočníka skvěle vychytal Divecký. Domácí mužstvo si vytvořilo mírný tlak až v samotném závěru, který jsme dohrávali prakticky na vlastní půlce. Přesto se soupeř nedokázal dostat do žádné vyložené příležitosti a tak zůstalo jen u několika nepříliš nebezpečných hlavičkových pokusů kapitána Nováka. Naopak útočného snažení Ústí jsme v nastaveném čase využili ke vstřelení druhé branky. Po akci Dubského a Stejskala zacentroval do vápna Buryánek, kde se nejlépe orientoval Walter a svou první trefou v ČFL korunoval dobrý výkon svého týmu.

„Myslím, že to byl zatím náš nejlepší zápas na podzim, co se týká předvedené hry. A je dobře, že to přišlo zrovna v takto důležitém utkání, kdy se s prvním mužstvem tabulky hrálo vlastně o šest bodů. Navíc na jeho půdě. Věřil jsem tomu, že můžeme uspět. Potěšilo mě také, že jsme nedostali branku a Ústí díky naší aktivní hře nepustili do nějakých vážnějších šancí. Střídání Hrdličky a Lukeše bylo taktické po domluvě s panem Beránkem, že odehrají poločas,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

Ustí nad Labem – Slavia B 0:2 (0:0)
Branky: 55. Emmerling, 90. Walter
Sestava Slavie: J. Skácel – Budějský, Vaněk, Martin Zachariáš, Balík – Lukeš (46. Walter), Kotrba, Hrdlička (46. Buryánek), Stejskal – Otočka (87. Dubský), Emmerling
Sestava Ústí nad Labem: Divecký – Stožický, Rada, Novák, Hubený – Ohněník, Karlík, Martykán, Sedlák (38. Obrtlík) – Veleba, Fousek (71. Beneš)
ŽK: 56. Veleba – 50. Emmerling, 78. Otočka

Tabulku ČFL zobrazíte kliknutím zde.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články