Odkaz. Rodina. Slavia. Nové dresy pro sezonu 2023/24 | SK Slavia Praha
Více

Odkaz. Rodina. Slavia. Nové dresy pro sezonu 2023/24

V neděli pět minut po poledni byly fanouškům oficiálně představeny nové slávistické dresy od značky Puma pro ročník 2023/24. Po roční odmlce jsou barvy rukávů domácího trikotu opět „křížem“, venkovní sada je vyvedena v barvě mentolové.

Zakoupit je můžete na webových stránkách oficiálního klubového fanshopu proslavisty.cz i v kamenné prodejně ve stadionu.

Rok 2023 v sobě nese dvě významná slávistická jubilea. 15 let od otevření nového Edenu uplynulo v dubnu, 70 let od vůbec prvního zápasu ve starém Edenu oslavíme na podzim.

Dva stadiony, jedno místo, jeden slávistický domov. Při stavbě obou chrámů sehrálo důležitou roli dřevo. Základ původní stavby byl v legendární dřevěné tribuně, dřevěnce, která byla po téměř 50 let domovem všech slávistů. V díle architekta Martina Kotíka umocňuje jedinečnou atmosféru a akustiku dnešní Fortuna Areny cedrový podhled střechy.

Obě dřevěné „dominanty“ jsou formou textury promítnuty do podoby nového domácího i venkovního dresu Slavie.

„Minulý rok jsme obě varianty dresu představili ve speciální show partnerům. Letos bylo cílem ukázat obě varianty dresu všem našim fanouškům. Na domácím stadionu, v rámci velké fanzóny PUMA SLAVIA FESTU před generálkou s Drážďany," říká předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Prodej nových dresů začal symbolicky v neděli ve 12:06. Uvědomujeme si, že se vše nepodařilo úplně dokonale dle našich představ. Ale nic to nezměnilo na našem záměru dresy představit dle naší původní ambice. Pro vás, pro fanoušky Slavie, ve fanshopu i ve zvláštních prodejních místech v domácí i hostující fanzoně. Později i na samotném hřišti. Dresů je dostatečné množství v domácí i venkovní variantě pro všechny, kdo si je chtějí pořídit. K tomu byl zveřejněn příběh o jejich vytvoření spojený se starým Edenem i otevřením stadionu nového,“ doplňuje Jaroslav Tvrdík.

Unikátní dřevěné fresky dresů

Jaký příběh má na mysli? Aby byla symbolika dokonalá, došlo k využití dřevěných desek, které byly použity při tvorbě podhledu nového Edenu. Fanoušek Slavie Josef Burian z nich vytvořil dřevěné předlohy nového dresu, do replik zasadil hvězdu vyrobenou z javoru zasazeného v roce 1892, v roce založení Sportovního klubu Slavia.

Další slávista, člen Odboru přátel a malíř Petr Polášek, autor maleb Bohumila Hrabala a bohyně Slavia v koridoru stadionu, vtiskl dřevu barvu a styl nového domácího i venkovního dresu. A vznikly dvě unikátní dřevěné fresky, které byly využity v neděli po poledni při oficiálním představení ve fanzóně, později v průběhu sezony budou vystaveny v Edenu.

Špičková kvalita, design reflektující historii

Slavia i v letošní sezoně pokračuje ve spolupráci se značkou Puma, dres s kočkou na hrudi navléknou její hráči a hráčky popáté v řadě. Dres pro domácí duely se po roční pauze, kdy barva rukávu byla ve stejné barvě jako polovina dresu, ke které rukáv přiléhá, vrátil k tradičnímu vyobrazení „křížem“. Venkovní sada je v barvě mint/mentolové.

„Dresy tentokrát vznikly v unikátním slávistickém designu reflektujícím historii klubu. Slavia je pro nás důležitý partner, proto stojí v globálním programu designu dresů na nejvyšší úrovni vedle dalších top světových klubů jako Manchester City, AC Milán nebo Borussia Dortmund. Věříme, že špičková kvalita a unikátní design nových dresů přinese týmu v nadcházející sezoně štěstí a oslaví tak 15leté výročí nového stadionu, které formou dřevěné textury zobrazují právě tyto dresy,“ říká Jan Sochor, generální ředitel Puma pro střední a východní Evropu

„Bylo mi ctí podílet se na designu nových dresů, které zdůrazňují jeden ze symbolů historie klubu a jeho dvou stadionů. Věříme, že se nová podoba domácích i venkovních dresů bude líbit,“ doplňuje teamsport manager značky Puma pro Českou republiku a Slovensko Miloslav Ptáček.

Aktuálně

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

ONLINE: Od 17:00 na Slovácku

18. 5. 2024
V předposledním kole Finále FORTUNA:LIGY se slávisté představí v Uherském Hradišti. Jakou základní sestavu vybral trenérský štáb?

Další články