Čas inženýrů. Václav Jurečka hostem V DOPROVODU | SK Slavia Praha
Více

Čas inženýrů. Václav Jurečka hostem V DOPROVODU

Do třetího dílu podcastu V DOPROVODU přijal pozvání Lukáše Provoda nejlepší střelec uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY Václav Jurečka.

Po Přemyslu Kovářovi, sportovním manažeru áčka, a Stanislavu Vlčkovi, vedoucím týmu, došlo na velkou premiéru. Lukáš Provod poprvé zpovídal svého parťáka z kabiny, svého spoluhráče.

Začátky v nižších soutěžích, pak strmý vzestup. Úspěchy se Slavií, pozvánky do reprezentace. Navzdory časově extrémně náročné fotbalové kariéře studium vysoké školy. A zisk inženýrského diplomu. Hostitel a jeho host mají spoustu společného, vše během hodinového rozhovoru na herním kempu v Aigenu náležitě probrali.

Hovořili o motivaci studovat vysokou školu, pochybnostech, výpomoci spolužáků a zásadní roli přítelkyň. Tématech bakalářských a posléze diplomových prací. Jakou úlohu v nich hrála v Jurečkově případě posilovna a jakou kanalizace v obci Mokré Lazce? Oba prozradili i bizarní místa, kde se museli učit, chystat na státnice.

„Když člověk dělá pořád jednu věc, nezvládne to. Moje vypnutí od fotbalu byla vysoká škola. Kdybych ji neměl, nedal bych to. Naučila mě houževnatosti, disciplíně. To jsou do života i fotbalu hrozně cenné věci,“ zamýšlí se Jurečka.

A co se fotbalových témat týče? Došlo k detailnímu rozboru sezony, která začala rozpačitě, aby vyústila ve dvacet vstřelených branek a status nejlepšího ligového střelce. Získat důvěru trenérského týmu bylo složité, stejně tak se aklimatizovat ve velkoklubu. Neméně zajímavé byly už i okolnosti Jurečkova příchodu do Slavie.

Jakou roli v jeho výkonech sehrává fyzická připravenost, kde se na hřišti cítí nejlépe a co se stalo v nadstavbě, kdy střelecky explodoval? Dozvíte se.

„Nestresuje mě období, když se mi nedaří. Mám zkušenost, že stačí jedna branka, aby se to celé otočilo. Teď jsem si to zase dokázal. Měl jsem pět cílů, které jsem chtěl osobně splnit. Až na titul jsem dosáhl všeho. Klíčová je pro mě regenerace, a nebýt ve stresu, zbytečně se nehrotit,“ prozradí svou mantru.

V rámci "doprovodného" okénka Jurečka, velký fanoušek Harryho Pottera, čelil kvízu s otázkami o mladém čaroději a jeho kamarádech. A vedl si skvěle. A oba aktéři podcastu také vyhlásili soutěž o podepsaný Jurečkův dres na letošní sezonu. Pokud víte, na jaký hudební nástroj rodák z Opavy hraje, napište do do komentářů pod video na youtube, nejrychlejší z vás bude odměněn.

„Vyhrál jsem třetí nejvyšší soutěž, druhou, jen ta první mi chybí. Chci vyhrát titul! Chci hrát Evropu, chci se v ní ukázat, jako každý fotbalista bych si rád zkusil zahraničí. Pokud v evropských zápasech uspějeme jako tým, bude se dařit mně, bude to zase blíž. To je můj cíl, moje motivace. To mě žene dál.“

To vše a mnohem více na vás čeká ve třetím dílu V DOPROVODU Lukáše Provoda. Příjemný poslech, slávisti!

Třetí díl slávistického podcastu naleznete na Spotify, Google podcast, Apple podcast a YouTube Slavia TV.

Aktuálně

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Nejlepší výkon ve Slavii. Žene mě radost fanoušků

15. 5. 2024
Po dvouzápasové pauze naskočil Ondřej Zmrzlý do duelu s Plzní (3:0) a své skvělé představení pozlatil vítěznou brankou. Po utkání hovořil s novináři o dost možná nejlepším výkonu v červenobílém, tvrdé práci, brance Oscara i výhledech do závěrečných kol.

Mami, ten gól je pro tebe! Musíme bojovat dál

15. 5. 2024
Autor nádherné rány, nejlepší hráč utkání. Pro #SlaviaTV odpovídal po výhře 3:0 nad Plzní Oscar. Probrali jsme klíčové aspekty vítězství, ohňostroj fanoušků i Den matek.

Další články