Sudí zapomněl, komu dal kartu | SK Slavia Praha
Více

Sudí zapomněl, komu dal kartu

Kdo přišel ve čtvrtek odpoledne na Strahov, ještě dlouho po utkání kroutil hlavou. A nejen kvůli divoké závěrečné přestřelce, která určila konečnou remízu 2:2. Vášně vyvolalo vyloučení-nevyloučení Karla Pitáka.
Kdo přišel ve čtvrtek odpoledne na Strahov, ještě dlouho po utkání kroutil hlavou. A nejen kvůli divoké závěrečné přestřelce, která určila konečnou remízu 2:2. Vášně vyvolalo vyloučení-nevyloučení Karla Pitáka.

Jak se všechno seběhlo? Do konce zápasu s Levski chybělo deset minut a Karel Piták dostal žlutou kartu. Druhou. Skotský sudí Michael McCurry si však neuvědomil, že jde o stejného hráče, a našeho záložníka nevyloučil. Na svou chybu přišel až za několik minut. „Šel jsem do souboje s brankářem. Rozhodčí to písknul, jenže pak se začal gólman hrozně rozčilovat, rozhodčí si nás zavolal, Ivankov na něj ale pořád dotíral, a tak jsme dostali oba žlutou,“ popisoval osudný moment Piták.

„Běžel jsem to rychle říct k lavičce,“ pokračoval slávistický středopolař. Trenéři proto rychle vyslali na hřiště Martina Lukeše. Jenže ten už se do hry nezapojil. „Čtvrtý rozhodčí si chyby všiml, upozornila ho na to bulharská lavička. A pak mě hlavní vyloučil. Asi, když tam Martina nepustili,“ pokrčil rameny Piták, který okamžitě po odchodu ze hřiště zmizel v tunelu.

Dobrovolně se přiznat ke kartě se Pitákovi nechtělo. „Zaprvé si myslím, že mi ji vůbec neměl dávat. A pak to bylo jeho chyba. Přece ho nebudu upozorňovat. Když už se takhle rozhodl, měl mě poslat ven. Nám taky neuznali regulérní gól Adama Petrouše a nikdo nám ho nevrátí,“ povzdechl si Piták.

Slávisté i v deseti nakonec uhráli nerozhodný výsledek. „Alespoň, že Pavel Fořt vyrovnal. Šance jsou tak čtyřicet na šedesát, ale o výsledek se popereme. Já u toho asi bohužel nebudu,“ poznamenal Piták v narážce na očekávaný disciplinární trest.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články