Do Slavie přichází stoper Sheriff Sinyan | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází stoper Sheriff Sinyan

Do Edenu přichází jako volný hráč šestadvacetiletý obránce Sheriff Sinyan, který naposledy působil v norském Molde FK. Podepsal roční kontrakt s dvouletou opcí.

Aktuálně zraněný hráč začne své angažmá ve Slavii za dva týdny, a to v péči lékařů a fyzioterapeutů. Následně se připojí k týmu a fanoušci by ho měli vidět na hřišti v horizontu tří měsíců.

V hledáčku trenérského týmu Jindřicha Trpišovského i sportovního úseku pod vedením Jiřího Bílka byl rodák z Osla, který reprezentuje Gambii, poprvé před dvěma lety, kdy odváděl skvělé výkony v dresu Molde. Norský klub nabídky Slavie odmítal a o prodeji klíčového hráče neuvažoval. Zájem sešívaných ale neopadl, a to i přes zdravotní komplikace, které Sheriffa provázely.

„Sheriffa sledujeme dlouhodobě a jsme si vědomi dílčího rizika, které tímto příchodem podstupujeme. Nad aktuálním zraněním však převyšuje víra trenérů a nás všech v jeho potenciál. Máme na něj pouze kladné reference. Věříme mu, chceme to zkusit a dohodli jsme se na férových podmínkách pro obě strany. Věřím, že díky péči slávistických lékařů a fyzioterapeutů vyběhne na trávník v plné síle co nejdříve,“ říká Jiří Bílek, sportovní ředitel Slavie.

„Jsem šťastný a vděčný, že tady mohu být. Po rozhovorech s trenérem a sportovním ředitelem jsem se v klubu cítil žádaný. Prošel jsem složitým obdobím, teď už se ale cítím mnohem lépe. Fotbal, kterým se Slavia prezentuje, je velmi atraktivní, mohl by mi sedět. Slavia je top mužstvo, kterému se daří v Evropě i na domácí scéně. Chci být její součástí, tato myšlenka mě motivuje,“ říká po podpisu smlouvy Sheriff Sinyan.

26letý obránce začínal s fotbalem v norské Oppsale, z níž se přesunul do Holmlie a následně přes mládežnické výběry až do A-týmu Lillestrømu, kde působil pět sezon. V roce 2020 přestoupil do Molde, pravidelně nastupoval na pozici stopera, vsítil tři branky a získal trofej pro vítěze Norského poháru za ročník 2020/21.

Sinyan se v dresu Molde podíval i do evropských pohárů – zapsal dva starty v předkole Ligy mistrů, sedmkrát naskočil v Evropské lize a připsal si také čtyři zápasy v kvalifikaci o Evropskou konferenční ligu. Tento výčet doplnil rovněž reprezentačními zkušenostmi, dres Gambie navlékl celkem pětkrát, když kromě přátelských utkání nastoupil i do kvalifikace o světový šampionát v Kataru.

Pravonohý stoper kromě výšky vyčnívá svou dominancí v osobních soubojích, kvalitním pohybem a konstruktivní rozehrávkou, kterou zakládá útočné akce.

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články