Slavia získala střelkyni Karolínu Křivskou | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala střelkyni Karolínu Křivskou

Do Slavie přestupuje šestadvacetiletá útočnice Karolína Křivská. Odchovankyně Sparty a autorka šesti ligových branek minulé sezony podepsala po hostování v Liberci smlouvu do 30. června 2024.

Sparťanská odchovankyně se narodila v Praze 18. března 1997 a hraje na pozici hrotového útočníka. V roce 2004 začínala s fotbalem u chlapců v týmu Meteoru Praha. V roce 2006 přestoupila do Sparty, kde strávila 16 let a prošla všemi mládežnickými kategoriemi až po A-tým žen, kde ukosila i atmosféru Ligy mistryň. V roce 2019 hostovala v Liberci, který se i díky jejím výkonům umístil historicky na bronzové příčce tabulky, do Liberce se ze Sparty vrátila i v minulé sezoně, kde nastřílela šest branek a opět patřila mezi tahouny týmu. Přímočará útočnice oblékala reprezentační dres výběru U17 a U19, v seniorské kategorie nastoupila zatím pouze jednou v roce 2021, kdy vyběhla k přípravnému utkání proti Polsku.

S týmem Sparty se rozhodla neprodloužit smlouvu a Slavie tak získala posilu do ofenzivních řad sestavy.

„Mám velkou radost a jsem ráda, ze do mě Slavia vkládá důvěru. Rozhodnutí přestoupit jsem konzultovala s celou rodinou, která mě podpořila a já jsem moc ráda, že za mnou stojí a že mi věří. Těším se na novou výzvu, těším se, že budeme hrát o nejvyšší příčky, na Ligu mistrů a celkově se těším na to, jaká to sezona bude,“ říká po podpisu nová posila žen Karolína Křivská.


Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články