Trenér žen Piták před přípravou | SK Slavia Praha
Více

Trenér žen Piták před přípravou

Fotbalistky Slavie a vládkyně minulého ročníku zahájily po téměř měsíční přestávce přípravu na novou sezonu. Co je čeká a jak se na přípravu těší trenér Karel Piták?

„Letní příprava začala hráčkám už ve čtvrtek dopoledne, kdy po skupinách absolvovaly po letní přestávce testy na fakultě tělesné výchovy a sportu, hned následující den nás čeká odjezd na soustředění v Peci pod Sněžkou, kde se budeme připravovat kratším čtyřdenním soustředěním. Po návratu bude zbytek přípravy v domácích podmínkách na stadionu v Horních Měcholupech,“ říká trenér Karel Piták.

„Letošní příprava bude trošku specifická, jelikož nám po několika dnech přípravy některé hráčky odjedou na reprezentační srazy, a to jak A-týmu žen, tak na reprezentaci U19, které čeká mistrovství Evropy v Belgii, takže tým nebude po nějakou dobu kompletní. Věřím ale, že bude dostatek času se kvalitně na sezonu připravit. Ty nejdůležitější zápasy sezony nás čekají až v říjnu, kde proběhne kvalifikace Ligy mistryň a to je náš hlavní cíl této půl sezony, dostat se opět do další fáze této soutěže a já věřím, že se na to budeme dobře připraveni, “ vysvětluje Piták.

„Na přípravu se už moc těším, přestávka byla docela dlouhá, ale pro holky po náročné sezoně zasloužená. Věřím, že se vrátí do přípravy s chutí do fotbalu a budou chtít splnit si cíle, které máme, a to je už obhajoba titulu a postup do další fáze Ligy mistryň,“ uzavírá trenér žen.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články