B-tým vstoupil do přípravy s novým realizačním týmem | SK Slavia Praha
Více

B-tým vstoupil do přípravy s novým realizačním týmem

B-tým, který se po roce stráveném ve FORTUNA:NÁRODNÍ lize vrací do ČFL, zahájil přípravu na novou sezonu. V ní rezervu povede nový realizační tým v čele s Davidem Střihavkou.

Novým hlavním trenérem béčka je David Střihavka, který doposud působil na pozici šéfa střídačky U17. Bývalý útočník, majitel sešívaného titulu ze sezony 2007/08, má zkušenosti i z vedení mládežnických reprezentací.

„Na novou výzvu se moc těším. V B-týmu jsem před čtyřmi lety působil jako asistent a teď se rád vracím v roli hlavního trenéra. Těším se na třetí ligu, na dospělý fotbal. V ČFL už jsem působil, takže vím, do čeho jdu a jaká soutěž nás čeká,“ vyhlíží novou výzvu hlavní trenér B-týmu David Střihavka.

Roli asistentů budou plnit Milan Černý, mistr ligy z ročníku 2008/09 se přesouvá z U19, a Tomáš Jablonský, který stejně jako Černý působil u nejstaršího slávistického dorostu.

„Správné složení realizačního týmu byla jedna z mých priorit. Chtěl jsem, aby se mí kolegové na práci těšili. Když jsme řešili složení realizačního týmu, tak jedna z variant byl právě Milan Černý a Tomáš Jablonský a myslím si, že toto složení bude skvělé. Oba to jsou kamarádi, a i oni si přáli být u týmu spolu, tak věřím, že společně přinesou mužstvu jak zkušenosti, tak dobrou energii. Nesmím ale zapomenout ani na zbytek realizačního týmu, který je velmi silný a na novou spolupráci se těší,“ říká k trenérské skladbě Střihavka.


V novém realizačním týmu zůstává legendární Ivo Knoflíček, dál bude plnit roli asistenta. O brankáře se bude starat navrátilec z Vlašimi Bogdan Stefanovič, který v rezervním týmu už dříve gólmany trénoval. Kondičním trenérem bude Lukáš Bodeček, který s Davidem Střihavkou působil v U17 a s B-týmem má rovněž zkušenosti.

Marku Jarolímovi a jeho kolegům děkujeme za odvedené služby.

Manažerskou odpovědnost za B-tým přebírá Stanislav Tecl

Útočník Stanislav Tecl bude mít od nové sezony vedle hráčské úlohy také důležitou manažerskou roli, a to právě v rámci B-týmu. Se Slavií podepsal jak novou roční hráčskou smlouvu, tak i smlouvu manažerskou a vedle působení v roli hráče bude mít na starost chod a fungování rezervního výběru. Zároveň je také členem správní rady Nadačního fondu Slavie.

Plán letní přípravy B-týmu

„Sezonu jsme neoficiálně začali na FTVS fyzickými testy, kde se kluci poprvé viděli a sešli. Následovalo soustředění v Písku, kde jsme byli až do neděle. Na soustředění nás žádný zápas nečekal, chtěli jsme kluky hlavně pořádně poznat. Trénovali jsme dvoufázově a stupňovali tréninkové dávky tak, abychom byli do sezony co nejlépe připraveni. Celkově jsme ten týden zvládli výborně, odtrénovali jsme, co jsme potřebovali a klukům jsme mohli dát i individuálně volnější den. V rámci stmelení týmu jsme vyrazili i na odpoledne na vodu. Důležité pro nás také je, že se nikdo nezranil a jen doléčujeme zranění, se kterými už kluci do přípravy přišli,“ přiblížil dosavadní přípravu David Střihavka.

První zápasový test na Střihavkovi svěřence čeká v úterý 11. července, kdy se utkají s Líšní. Následovat budou do konce července ještě čtyři přípravné duely. ČFL odstartuje rezervní tým zkraje srpna soubojem s Admirou.

27. června - 2. července Soustředění v Písku
11. července SK Líšeň - SK Slavia Praha "B" 17:00, Pohořelice u Mikulova
15. července 1. FC Norimberk "B" - SK Slavia Praha "B" 14:00, (místo bude upřesněno)
19. července FK Teplice "B" - SK Slavia Praha "B" 10:30, Roudnice nad Labem
24. července Happoel Akko - SK Slavia Praha "B" (čas bude upřesněn), Kosmonosy
29. července SK Slavia Praha "B" - Sokol Hostouň 10:00, Xaverov
5. srpna - 1. kolo ČFL FK Admira Praha - SK Slavia Praha "B" (čas bude upřesněn), Admira
„S kádrem, se kterým jsme začali přípravu, se bude ještě pravděpodobně hýbat. Někteří hráči byli v přípravě s A-týmem, vedli si, co mám zprávy, velmi dobře. Ve hře jsou samozřejmě ještě jak odchody, tak příchody. Kostra týmu se skládá z hráčů, kteří už mají zkušenosti z loňského roku s druhou ligou. Ty doplní mladší kluci z dorosteneckých kategorií a hráči, kteří dostanou šanci z hostování se opět prosadit v B-týmu. Jsem rád, že v týmu bude dále pokračovat Michal Švec, který má bohaté zkušenosti a bude příkladem pro mladé kluky. Je možné, že nás později doplní i další zkušení hráči,“ uzavírá nový hlavní trenér

Bližší informace o složení kádru B-týmu pro letní přípravu přineseme v úterý spolu s fotkami a videem z tréninku pod vedením nového realizačního týmu.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články