Rozsviťme společně Českou republiku | SK Slavia Praha
Více

Rozsviťme společně Českou republiku

U příležitosti Světového dne roztroušené sklerózy, probíhá tradiční osvětová kampaň - Rozsviťme Českou republiku. Nadační fond Slavie akci podpořil, opět se vydal za Hranice hřiště.

Hlavním cílem kampaně je zvýšit povědomí o této nemoci, kterou v ČR trpí přes 20 tisíc lidí. Zároveň se tato kampaň snaží podpořit například i nové pacienty s roztroušenou sklerózou a ukázat jim že na svou nemoc nejsou sami. Tématem letošního ročníku je právě propojení. A protože Slavia rovněž spojuje, připojujeme se k této kampani.

Při sobotním zápase se Slováckem jsme udělali také radost jednomu z našich fanoušků, který statečně zápasí s roztroušenou sklerózou.

Panu Bohoušovi, jenž sledoval zápas i se svojí manželkou Jindřiškou ve VIP, to udělalo velkou radost. „Fotbal mám strašně moc rád. Před tím než mi v 38 letech diagnostikovali lékaři roztroušenou sklerózu, jsem působil i u mládežnických týmů, za které hráli oba dva moji synové. Díky této nemoci jsem si ještě daleko více uvědomil, že život je vzácný dar a vždy je naděje. Hlavně se nikdy nevzdávejte“, přibližuje Bohouš.

„Roztroušená skleróza je chronické zánětlivé onemocnění centrálního nervového systému. Toto onemocnění propuká většinou v mladším věku, častěji postihuje ženy“, doplňuje vedoucí jednoho s RS center pro pacienty s roztroušenou sklerózou MUDr. Marta Vachová.

Přijďte spolu s námi v úterý 30. 5. ve 12:30 slunečnicemi rozsvítit Kateřinskou zahradu v Praze! Vedle toho je možné akci podpořit také na dalších místech České republiky, přičemž kromě sázení slunečnic se mohou lidí zúčastnit i odborných přednášek zaměřených na léčbu RS. Dozví se také o nejnovějších metodách rehabilitačního cvičení.

Bližší informace naleznete na webových stánkách Nadačního fondu IMPULS, který akci pořádá.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články