Žáci hráli v Itálii. Přípravky vyrazily na turnaj do Belgie. | SK Slavia Praha
Více

Žáci hráli v Itálii. Přípravky vyrazily na turnaj do Belgie.

Žáci sehráli těžká utkání v Itálii proti místním i zahraničním soupeřům. Přípravky vyrazily na turnaj do belgického Bruselu. Žákyně porazily Spartu 1:8. Připomeňte si výsledky mládežníků a mládežnic v souhrnném článku.

Středa 17. května

U14

FC Red Bull Salzburg vs. SK Slavia Praha 5:2

Gól: 2x Kozhushko

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Fyzicky, rychlostně a takticky velmi dobře připravený soupeř nás zničil především agresivním presinkem. V úvodu nás to zastihlo nepřipravené a po čtyřech minutách to bylo 0:2. S tím přišla i ztráta sebevědomí a trochu panika na balonu. Po hezké křídelní akci jsme snížili na 1:2 a hra se vyrovnala. Ve druhém poločase jsme byli mnohem lepší a přesnější na míči než v poločase prvním. Soupeř ale potrestal naše ztráty v nebezpečných prostorech a zaslouženě vyhrál.

Čtvrtek 18. května

U14

Hellas Verona FC vs. SK Slavia Praha 2:0

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Proti včerejšku dnes velké zlepšení. Hra z naší strany měla intenzitu, kvalitu, nasazení i emoce. Bohužel tomu chybělo to nejdůležitější a to jsou góly. Vypracované šance jsme nedokázali proměnit a v poslední minutě prvního poločasu nás soupeř potrestal po chybě ve výstavbě. Gól na 2:0 jsme dostali z protiútoku na samém konci utkání, kdy byla hra už hodně otevřená. Verona byla hodně fyzická, ale dnes jsme se s tím dokázali mnohem lépe srovnat.

Pátek 19. května

U14

Atalanta BC vs. SK Slavia Praha 4:1

Gól: Kozhushko

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Byl to zápas dvou naprosto odlišných poločasů. V prvním poločase jsme byli velmi dobří kombinačně, pohybem, aktivitou i pozičně. Dařila se nám výstavba i rychlejší přechod na soupeřovu polovinu. Do druhého poločasu soupeř vystřídal šest hráčů, s nimiž přišlo fyzično, ale i větší kvalita. My jsme začali být nepřesní, nedokázali jsme moc udržet míč na útočné polovině a tím jsme ztratili i kontrolu nad zápasem. Jeden gól jsme dostali po špatném vyběhnutí brankáře, jeden gól po individuální chybě stopera na polovině hřiště, jeden ze standartní situace a jeden jsme si dali sami.

Sobota 20. května

U19

FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 1:4 (1:1)

Sestava: Kolodziej – Kolář, Zachoval, Hunal, Piták (80. Mervard) – Pech, Jelínek, Dufek (80. Herák) – Trédl (71. Lopatář), Toula (71. Jinoch Josef), Ogungbayi (84. Bouchner)

Góly: 10. a 47. Ogungbayi, 55. Trédl, 57. Pech

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Byli jsme ve všem lepší a konečně jsme vstřelili i více branek. Dařily se nám po celý zápas presinkové situace i kvalitní kombinace. Soupeře jsme téměř nepustili k zakončení. Měli jsme řadu dalších šancí, takže výsledek mohl být i výraznější. Všichni hráči podali velmi dobrý výkon.

U17

FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 1:3 (0:2)

Sestava: Jovanovski – Boledovič, Křístek (70. Hanzelka), Zima, Herák – Holub (70. Hefner), Belžík, Zamazal (80. Podroužek) – Lacko, Pikolon, Jinoch Jan (46. Zelingr)

Góly: 13., 40. a 90. Pikolon

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Získali jsme cenné vítězství se soupeřem, který pravidelně sbírá výhry proti týmům ze špice tabulky. V první půli jsme podali velmi kvalitní výkon a dostali se do dvoubrankového vedení. Ve druhé půli jsme se i vlivem teplejšího počasí postavili do středního bloku. Cílem bylo vytvářet si šance do otevřenější obrany, což se dařilo. Jen jsme nebyli dostatečně přesní v koncovce. Soupeř si za celý zápas nevytvořil jedinou šanci a většinu svého času věnoval poctivé defenzivě. Inkasovanou branku jsme jim darovali sami po hrubé individuální chybě. Ke konci utkání přidal třetí pojišťovací gól Pikolon a dovršil tak druhý hattrick v řadě.

U14

FC Lugano vs. SK Slavia Praha 1:2

Gól: 2x Pěnkava

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: První poločas měl skončit 4:0. Naše hra byla dominantní, kombinace i výběr řešení jsme měli skvělý. Bohužel zahazujeme samostatné nájezdy i situace před úplně prázdnou brankou. Druhý poločas jsme začali dělat zbytečné chyby, po celém turnaji už chyběla i síla a soupeře jsme dostali do hry. Po další chybě v součinnosti jsme dostali gól do prázdné branky a chvíli byl stav vyrovnaný. Zápas jsme nakonec dokázali vyhrát po pěkné individuální akci z křídla.

U13

SK Slavia Praha vs. FK Ústí nad Labem 3:4

Sestava: Fukna – Fingerhutt, Šafr, Kabelka, Lahoda, Střihavka, Štěpánek, Zich, Bryndza, Teplý, Bureš, Novotný

Góly: Fingerhutt, Šafr, vlastní

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Po prvních třiceti minutách jsme prohrávali 2:0 a předváděli jsme špatný výkon, který postrádal energii a intenzitu. Ve druhé třetině jsme se zlepšili a bylo vyrovnáno. Promarnili jsme několik stoprocentních šancí, včetně penalty. Soupeř měl fyzicky vyspělého obránce, který zastavil další šance, které jsme si vytvořili. Ústí hrálo nepříjemně, odkopávalo míče, hluboko bránilo a spoléhalo se na protiútoky. Soupeř si dal vlastní gól na 3:2. Hra se změnila po diskutabilní penaltě, kterou Ústí proměnilo. Poté jejich vysoký obránce přeběhl celé hřiště a dal čtvrtý gól soupeře.

WU13

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 1:8

Góly: 2x Štěpánová, 2x Jarolímová, 2x Stárková, Cákoci, Zelenková

Hodnocení trenéra Vojtěcha Kumšty: První šanci si hned v úvodu vytvořila Sparta, ale neproměnila jí. S postupem času jsme ale přebírali iniciativu, a nakonec udeřili dvakrát po rohovém kopu. Holky se uklidnily a dál předváděly hezký fotbal. Do poločasu jsme přidali ještě třetí gól. Ve druhém poločase jsme opět přežili první šanci, ale pak jsme přidali další dva rychlé góly, které Spartu definitivně zlomily. Pro Spartu je konečný výsledek asi krutý, ale naše holky měly až do poslední minuty velkou chuť přidávat další góly. Do zápasu jsme zařadili pět hráček ročníku 2011, které se Sparťankám zcela vyrovnaly, a dokonce přispěly ke konečnému výsledku třemi góly. Dvě kola před koncem nadstavby tak máme na druhou Spartu sedmnácti bodový náskok a dál kráčíme soutěží bez ztráty bodu.

U12

SK Slavia Praha vs. FK Ústí nad Labem 7:6

Sestava: Vlasák – Vavrla, Blažek, Lysyi, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Kopřiva, Kočí, Javůrek, Kléma

Góly: 2x Vavrla, Blažek, 2x Dvořák, Rusyn, Sklenář

Hodnocení trenéra Adama Ježka: Dnes to nebyl povedený výkon. Pouze v první třetině měla naše hra potřebné parametry. Fungovaly nám náběhové situace i výstavba. Ve druhé a třetí třetině nám toto ze hry vymizelo. Navíc jsme začali být i hodně nepřesní s míčem. Začali jsme mít i problém se zachytáváním rychlých brejků soupeře. Pozitivní je, že to kluci i přes nepříznivý výkon a výsledek nezabalili a utkání v poslední minutě výsledkově zlomili na naši stranu. S výkonem ale spokojeni nejsme.

U11

Miniturnaj Ostrava

SK Slavia Praha – Karpaty Krosno 4:3 (Freimann, Valenta, Paur, Ficl)
SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 4:1 (2x Valenta, Freimann, Plháček)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Z naší strany to byl špatný úvod a byli jsme bez pohybu. Po deseti minutách jsme se rozjeli a hráli velmi dobře. Otočili jsme z 0:1 na 3:1, poté přišli klasické individuální chyby ve výstavbě a soupeř se vrátil do zápasu. Nakonec rozhodl Ficl důrazem ve vápně. Ještě horší úvod než s Krosnem jsme měli proti Baníku. Soupeř mohl vstřelit tři góly, ale podržel nás brankář. Naštěstí se kluci znovu zvedli. Začali více využívat náběhů za obranu a roztrhali tím blok soupeře a po hezkých akcích jsme znovu utkání otočili. V obou zápasech jsme byli dominantní na míči, snažili jsme se točit hru, ale občas to bylo příliš pomalé. Za zmínku stojí ještě, že za námi kluci sami přišli a chtěli si postavit sestavu, určitě rozestavení i taktiku.

U10

Turnaj Brusel

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: První zápas s Antverpami jsme až do obdržené branky hráli vysoko u soupeře. Po gólu jsme se nemohli chytit. Chyběl nám klid a vázla mezihra. Druhý zápas s Heerenveenem, byl o dost lepší. My jsme se herně trochu zvedli, ale k nějakým větším šancím jsme se, na rozdíl od soupeře, nedostali. Výkon s RWDM už byl o něčem jiném. Přestali jsme ztrácet míče a začali si vytvářet hodně šancí. Přesto jsme přišli o vedení 2:0. Nakonec jsme ale zaslouženě vyhráli a kluci se díky vítězství nabili pozitivní energií. Poslední zápas ve skupině jsme přehráli Bruggy a zasloužili si postup do Champions league. Tam nás nejdříve Anderlecht Brusel přehrál a byl to první a naštěstí poslední tým, který byl ve všem lepší. Intenzita, dovednosti, rychlost, myšlení, provedení i organizace. Nicméně jsme se oklepali a přesvědčivě porazili Gentofe. Poslední zápas ve skupině nás čekal Feyenoord. Byla to skvělá a vyrovnaná bitva plná emocí na obou stranách. Za stavu 1:0 jsme neproměnili tři velké šance. Po tlaku soupeře, jsme dostali gól na konečných 1:1 a kvůli horšímu skóre skončili ve skupině třetí. Po těchto úžasných zápasech naši hráči už jen na vzduch a bez střídání nestačili na Gent a bereme konečné 6. místo.

U10 + U9

Planeo Cup – den první

Hodnocení trenéra Jana Duse: Turnaj je skvělá výzva pro mladší kluky z U9. Jediná Sigma nás přehrála ve všem, jinak jsme aktivnější na míči a snažíme se chodit jeden na jednoho o 1v1. Zápas s Duklou byl o první brance a tu jsme bohužel dostali my. Se Slováckem a JFA jsme si dali smolné vlastence. Hrajeme tu těžké i kvůli tomu, že se všichni snaží vyzrát na soupeře nulovou výstavbou a střelami z dvaceti metrů. My bohužel nejsme tak důslední do defenzívy a dostáváme hloupé góly. Musím také pochválit hráče U10, kteří se snaží mladším pomoci a poradit.

U8

Miniturnaj Písek

Hodnocení trenéra Jana Mitála: I když jsme turnajem prošli hladce, náš výkon nebyl zas tak dobrý. Soupeře jsme přehrávali hlavně jeden na jednoho a dařilo se nám i kombinovat, ale docela často jsme si to zkazili pomalou přihrávkou. Vytvořili jsme si velké množství gólových situací, ale u některých hráčů bylo téměř nulové používání slabší nohy. Chyběl nám i větší důraz při dohrávání situací. U některých hráčů bylo pomalé přepínání a slabší vnímání prostoru. Po prvních třech zápasech přišlo uspokojení z vysokých výher a proti JFA i Bohemians jsme zaspali začátek a museli obě utkání otáčet, což se nám v obou případech díky vyšší kvalitě v dovednostech podařilo.

U7

FK Motorlet Praha U8 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: V sobotu jsme byli doplnění o dva hráče z mladší kategorie a sehráli jsme utkání s Motorletem. Naše hráče musíme jednoznačně pochválit, protože to od nich byl jeden z nejlepších zápasů co jsme sehráli. Od začátku do konce měli kluci chuť hrát a plnili principy které je učíme. Bylo k vidění spousta pokusů jeden na jednoho, skvělé vedení míče, krásné góly, přepínání a velký počet vybojovaných míčů od soupeře. Kluci za tento zápas zaslouží velkou pochvalu a my jsme rádi, že je vidět, ze naše společná práce kluky posouvá dopředu.

Neděle 21. května

B-tým

MFK Karviná vs. SK Slavia Praha 3:0 (1:0)

Sestava: Stejskal - Bořil (77. Hošek), Konečný, Kričfaluši (71. Švec) - Pech, Nikl, Kopáček (71. Planka), Labík - Beran (71. A. Pudil), Hájek, Šubert (71. Šmiga)

U18

SK Slavia Praha vs. FC Písek U19 2:0 (0:0)

Sestava: Kessel – Hausman (78. Tomas), Mervard (64. Růžička), Kopecký, Fiker, Lopatář (70. Urban), Shami, Hefner, Jinoch Josef, Steklý (64. Wesolowsky), Kašpírek

Góly: 47. Steklý, 55. Hefner

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Utkaní jsme měli pod naší kontrolou. Otázkou byla jen výše skóre v náš prospěch. Všichni hráči podali dobry výkon.

U15

SK Slavia Praha vs. FC Písek U17 3:0

Sestava: Seidel – Drašnar (70. Brázda), Ferenc, Kovář, Chaluš, Palaščák, Kubů, Pastyřík (46. Klepáč), Skokan (60. Motyčka), Hájek, Magada (46. Horváth)

Góly: 14. a 51. Kubů, 75. Motyčka

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Měli jsme kvalitní herní projev po celou dobu utkání. Byli jsme velice klidní s míčem, dobře si hledali prostory mezi soupeřovými řadami a dostávali se po kombinacích i do šancí. Staršímu soupeři jsme se vyrovnali i soubojově. Písek neměl chuť nijak hrát a působil až ospale. Vše řešil dlouhými náhodnými nákopy bez mezihry. My však byli úspěšnější i ve vzduchu.

U11

Miniturnaj Ostrava

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 6:1 (2x Dvořák, Lžičař, Ficl, Plháček, Freimann)
SK Slavia Praha – 1. FC Slovácko 8:3 (2x Freimann, 2x Lžičař, Pokorný, Paur, Bayo, Plháček)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: V zápase s Baníkem se nám podařilo vstřelit brzy gól. Tím jsme se uklidnili a po celý zápas jsme měli velkou převahu. Se Slováckem to byl festival zahozených šancí. Tentokrát jsme brzy gól dostali a prohrávali 0:2 a 1:3. Proměnili jsme až jedenáctou šanci a v posledních deseti minutách jsme zápas otočili.

U10

RSC Anderlecht vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Soupeř byl individuálně výborný s míčem, ve hře jeden na jednoho, v kontrole prostoru a pohybu v něm. Převzetí míče na všechny způsoby měl bez problémů. Organizace hry byla na skvělé úrovni, a to jak směrem dopředu, tak dozadu. Naši kluci byli třetí den po sobě v akci a trochu to znát bylo. Přesto byl obraz hry nahoru dolů a kdybychom byli přesnější před brankou, zápas a výsledek by byl vyrovnanější. výjimečně dobré i v porovnání s nejlepšími hráči týmů jako Ajax, Feyenoord a Anderlecht. Bylo to tu skvělé a zápasy hráčům určitě hodně pomůžou v dalším rozvoji. Slavii jsme reprezentovali, myslím, podle našich představ.

U10 + U9

Planeo Cup – den druhý

Hodnocení trenéra Jana Duse: V Hlučíně měla naše kategorie U9 doplněná o hráče U10 nedostatky zejména v defenzivních činnostech. I přes nepříznivé výsledky jsme ale s celkovým výkonem spokojeni.

U9 + U8

FK Motorlet Praha U9 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra : Hráli jsme rozděleni na dvě hřiště. Na prvním jsme proti stejně starému soupeři byli od úvodu jasně lepší. Ve chvíli, kdy hráči nechtěli prokličkovat celé hřiště, ale začali využívat součinnosti ve více hráčích, byly k vidění i moc pěkné akce. Pozitivní dále bylo, že jsme měli možnost vyzkoušet si těžké kličky jeden na jednoho nebo různé varianty v nabídce bez míče. S formátem 4+1 se setkáme na turnaji nadcházející víkend, takže to pro nás bylo lehké osvěžení pravidel, které přišlo vhod. Na druhém hřišti hráli mladší kluci výsledkově vyrovnané utkání. Byli jsme lepší a sebevědomější na míči, snažili se přecházet jeden na jednoho, ale spoustu situací jsme vyhodnotili horším řešením, a to střelou z velkého úhlu nebo místo střely slabší nohou, jsme se vraceli zpět kličkou do hráče. Góly jsme většinou dostali z pokusu o rozehrávku od brány nebo střelou z dálky. I přes teplé počasí musím kluky pochválit za aktivitu při přepínání a nabídku hráčů bez míče.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články