Zpívejme celý Eden! Kde poslouchat slávistické písně? | SK Slavia Praha
Více

Zpívejme celý Eden! Kde poslouchat slávistické písně?

V průběhu jarní části sezony jsme vám před zápasy ve Fortuna Areně představili už šest slávistických písniček. Kde poslouchat skladby z projektu Slávistická hudebka?


S projektem přišel Lukáš „Strašák“ Vala, který oslovil hudebníky napříč žánry s myšlenkou vytvoření slávistického playlistu, který jednou vyplní celý předzápasový program. Od slávistů pro slávisty. Pojďme si zrekapitulovat dosavadní skladby a připomenout ty starší. Najdete je v playlistu na Spotify a playlistu na YouTube.

Harlej – Fotbalová

První skladbou Slávistické hudebky byla Fotbalová od kapely Harlej. Aktuálně si ji můžete poslechnout exkluzivně na stadionu, jelikož se čeká na povolení od vydavatelství ke zveřejnění skladby na streamovacích platformách i na YouTube. Pokud si skladbu chcete poslechnout, přijďte na jeden z našich domácích zápasů.

Peca – Dvanáctej Hráč

Druhá představená píseň je od rappera Pecy, který před dvanácti lety složil hymnu Vždycky jsme s váma. Časy se změnili, ale Peca zůstal s námi a tentokrát složil poklonu všem těm, bez kterých nemá smysl hrát. Dvanáctej hráč – fanoušci jsou ústřední téma nové písničky dlouholetého slávisty. Na skladbě spolupracoval s DJem Czech Pointem a producentem Maměnem.

„Bez fanoušků by Slavia nikdy nebyla tak vnitřně silná, jak je. To, co předvádí Tribuna Sever, je něco naprosto úžasného. A každý, kdo zavítá na stadion, by si toho měl ohromně vážit,“ pochvaluje si domácí atmosféru. Poslouchat můžete na Spotify, Apple Music, Youtube Music a Youtube.

Portless – Rock‘n‘Roll

Třetí píseň projektu Slávistická hudebka představili bývalí členové Support Lesbiens v čele s frontmanem Kryštofem Michalem – Portless. A není to jen tak ledajaká píseň, od ostatních se odlišuje tím, že je vůbec první skladbou o Slavii v angličtině. Skupina složená z fanoušků Slavie využila zkušeností z tvorby písně pro mistrovství světa v hokeji ve Švédsku a Finsku, poslechnout si ji můžete na YouTube a v dohledné době i na dalších streamovacích platformách.

PJ Dokosh – Kapitán

Po dvanáctém hráči dostal svou píseň i kapitán Slavie. Složil ji PJ Dokosh, kterému s kapitánskou páskou nejvíc imponoval Milan Škoda, kapitán, srdcař a lídr jeho sešívaných oblíbenců. „Když jsem začal dělat tu píseň, tak jsem ihned věděl, že bych rád vzdal hold hráčům jako byl například Tomáš Souček, Ondra Kúdela, Honza Bořil nebo právě Milan Škoda. Takhle jmenovat bych mohl ještě dlouho,“ vzývá kapitány Slavie PJ Dokosh.

Nejnovější písničku si můžete poslechnout na Spotify, Apple Music, YouTube Music a YouTube.

Dekret – Bože, ochraňuj Slavii

Před zápasem s Plzní představil pátou novou píseň na slávistickém playlistu rapper Michal "Dekret" Husa, kterého fanoušci Slavie dobře znají z písní jako jsou Tribuna Sever nebo Ahoj, Nico. Tentokrát skládal ke stotřicetiletému výročí Slavie.

Poslouchat můžete na Spotify, Apple Music a YouTube.


Viktor Dyk a Richard Scheufler – Sešívaní

Další rocková slávistická pecka uzavřela hudební sezonu na zápase se Slováckem. Duo celoživotních slávistů tak s totožně zabarveným poselstvím navazuje na hymnu „Slavie, bíločervený," která je nedílnou součástí předzápasového programu už přes deset let.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články