AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky na finále MOL Cupu | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky na finále MOL Cupu

Ve středu 3. května odehrajeme na Letné derby-finále MOL Cupu, veškeré informace k zápasu průběžně aktualizujeme v tomto článku.

Derby se Spartou se hraje ve finále MOL Cupu ve středu 3. května od 19 hodin v epet aréně. Sledujte průběžně tento článek, kde budeme aktualizovat informace k pochodu a k zápasu.

Vstupenky

Slavia celkově obdržela přes 6 tisíc vstupenek a veškeré aktuální informace ke vstupenkám naleznete zde! V úterý 2. května v 16 hodin odstartoval prodej zbývajících vstupenek na středeční finále MOL Cupu. Možnost koupit si jeden lístek na osobu mají majitelé permanentních vstupenek s účastí na šesti až deseti domácích zápasech Slavie. Při vstupu stačí mít vstupenku v telefonu a ukázat pro načtení.

Servis pro fanoušky

V pochodu na stadion i přímo na stadionu bude posílena komunikace s fanoušky, speciálně na tento zápas bude celkem v pochodu, před stadionem i na stadionu 5 aktivních SLO. Stejně tak budou v pochodu a v sektoru přítomni stevardi Slavie, které můžete znát z domácích zápasů a i z výjezdů. Pokud si nevíte rady, obraťte se na osoby v bílém tričku SLAVIA SLO (na zádech: Slavia pro fanoušky) anebo na stevardy ve vestách.

Pochod

Sraz před pochodem bude na Náměstí republiky a pochod vyrazí směr Letná v 16:00. Trasa povede přes Štefánikův most, Letenský tunel a Korunovační až ke stadionu. Trribuna Sever se chystá na finále v bílém tričku SEŠÍVANÁ INVAZE.

Příchod ke správné části stadionu

Níže v mapě můžete nalézt příchodové trasy pro slávisty. Ta hlavní vede ulicí Korunovační a dále odbočkami ulicemi Na Výšinách, Jana Zajíce a U Sparty. Na severní tribunu budou otevřené 2 vchody, na hlavní tribunu pak 1 vchod.

Doporučujeme se vyhnout příchodu ke stadionu ulicí Milady Horákové, viz mapa níže.

Vstup na stadion

Stadion se otevírá dvě hodiny před utkáním, tedy v 17:00, ve stejný čas zhruba očekáváme příchod pochodu, který organizují fanoušci. Všichni fanoušci se nejprve podrobí bezpečnostní prohlídce a poté projdou přes turnikety. Pro vstup na stadion je třeba dodržet následující instrukce pro dané sektory!

Vchod E a F jsou pro sektory (za bránou):
  • E1 až E8
  • E20 až E27
  • F1, F2, F20 a F21
  • tyto sektory jsou vzájemně průchozí přes vnější terasu
  • Přes vnější terasu však nelze jít na protilehlou tribunu
Vchod D je pro sektory (protilehlá):
  • D22, D23, D24, D25
  • D3, D4, D5, D7 a D8
  • tyto sektory jsou vzájemně průchozí přes vnější terasu
  • Přes vnější terasu však nelze jít na tribunu za bránou (kotel)

Bezpečnostní prohlídky

Fanoušci se podrobí bezpečnostní kontrole, při které bude kladen důraz na zákaz vnášení pyrotechniky. Upozorňujeme, že v případě nalezení pyrotechniky nebude dotyčnému umožněn vstup na stadion. Do hlediště zároveň nemusí být vpuštěny podnapilé osoby.

Zároveň upozorňujeme fanoušky na to, že je zakázáno vnášet jakékoliv samolepky, skleněné předměty, nápoje, plechovky, spreje apod.

Po zkušenostech z předešlých let upozorňujeme fanoušky, aby při průchodu turniketem přiložili lístek k načtení až poté, co se dotočí turniket za člověkem před nimi, a nedocházelo tak k nutnosti načtení kódu podruhé, protože v tomto případě už kód nebude fungovat.

Doporučujeme všem fanouškům nastudovat si Návštěvní řád epet arény.

Občerstvení na stadionu

Stadion na Letné má rozdělené stánky na 3 kategorie: klobásy s nápoji, cigára v bagetě s nápoji a jen nápoje. Současně se na většině stánků platí jen kartou a jen na několika stáncích lze platit i hotově. Typy stánků i stánky s platbou hotově můžete nalézt v plánku níže, slávistická strana je nalevo.

Fandění v sektoru

Přečtěte si informace zveřejněné Tribunou Sever: Na finále na Letné je připraveno hned několik choreografií, na kterých pracovali fanoušci z Tribuny Sever mnoho dní i nocí. Proto dbejte při pochodu a stejně tak na stadionu při choreu, pokynů známých tváří a počítejte s těmito pravidly, které budou platit na celé tribuně za bránou na Letné:

  • Celá tribuna za bránou je průchozí, neplatí zasedací pořádek dle lístku, stejně jako tomu je na Tribuně Sever.
  • První dvě řady na hořejších ochozech nechte volné pro skupiny aktivních lidí, kteří mají na starosti plachty k choreím.
  • Ve spodních sektorech v nejvyšších 4 řadách nebude při choreích vidět. Počítejte s tím.
  • Tolerována je pouze bílá barva trička po celé tribuně za bránou.
  • Poslouchejte pokyny známých tváří a s chorei manipulujte jen na jejich vyzvání.
  • Do plachet se po roztažení nemlátí a jinak se neroztrhává, takové chování není přípustné.
  • Fandíme na 1892 % za jakéhokoliv stavu a ženeme naše borce k vítězství a slávě!

Po zápase

Po skončení zápasu dbejte pokynů pořadatele. Po skončení utkání zůstaňte na svých místech a v žádném případě nepřelézejte do prostoru hřiště! Na stadionu bude vše připraveno pro skvělou fotbalovou atmosféru, avšak budou zde i bezpečnostní opatření a jedno z nich bude opatření v případě vniknutí fanoušků na hrací plochu. Děkujeme za pochopení.

Současně bude po skončení utkání probíhat dobrovolný úklid sektorů fanoušky. Do sektorů budou rozposlány igelitové pytle na odpad, budeme rádi, když do nich vyhodíte kelímky od pití a další odpad.

Fanoušci týmu, který zvítězí, zůstávají v sektorech na slavnostní ceremoniál, zatímco fanoušci týmu, který prohrál, budou průběžně opouštět stadion.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články