Naše cesta pokračuje. Mám ohromnou radost | SK Slavia Praha
Více

Naše cesta pokračuje. Mám ohromnou radost

V pátek po konci otevřeného tréninku před 305. derby hlavní trenér Jindřich Trpišovský a jeho asistenti Zdeněk Houštecký, Jaroslav Köstl a Štěpán Kolář podepsali se Slavií novou tříletou smlouvu.

K podpisu došlo přímo zraky 862 fanoušků na Tribuně Sever, kteří vyrazili tým podpořit před sobotním derby.

Původní kontrakt měl trvání do 30. června 2023 s opcí na prodloužení do roku 2025. Po vzájemné domluvě se obě strany rozhodly dvouleté opce nevyužít a uzavřít nový, tříletý kontrakt. Jeho trvání je až do 30. června 2026.

„Pro nás to znamená opravdu hodně. Všichni víme, že jsme měli ještě dvouletou opci, která se dala uplatnit, ale nakonec jsme se domluvili na dalších třech letech. Jsem za to moc rád, všichni jsme za to vděční. Hlavním důvodem je nějaký horizont, který ve Slavii proběhl, probíhá, ještě má proběhnout. Kádr našeho týmu se tradičně výrazně mění, máme řadu mladých hráčů už u sebe, další pak jsou po hostováních, plánujeme je všechny postupně zabudovávat. To mě ohromně baví. Když to mám shrnout, něco jsme začali, chceme v tom pokračovat, navázat na stávající práci. Moc se na to těšíme, společně prožíváme úspěšné období,“ říká k podpisu nového kontraktu Jindřich Trpišovský.

„Doma teď prožíváme skvělé zápasy, úžasné zážitky. Věřím, že brzy narovnáme i kormidlo venkovních utkání, že se v nich zlepšíme. Není to ale jen o momentálních výsledcích, je to o cestě, po které Slavia v posledních letech jde, kam chce směřovat. Nás moc baví pracovat v tomto prostředí, z naší strany jsme nic jiného neřešili. Domluva byla rychlá, obě dvě strany měly zájem pokračovat. Z toho mám ohromnou radost,“ uzavírá hlavní trenér sešívaných.

Jindřich Trpišovský se svými kolegy přišel do Slavie v prosinci 2017 a stal se nejúspěšnějším trenérem klubu v samostatné historii. S realizačním týmem dosáhl třikrát na ligový titul, třikrát bral domácí pohár. A skvělé výsledky uhrál s mužstvem i na evropském jevišti.

Červenobílí podruhé v historii postoupili do skupiny Ligy mistrů a třikrát došli v evropských pohárech mezi osmičku nejlepších. Dvakrát hráli čtvrtfinále v Evropské lize a jednou v Evropské konferenční lize. V aktuálním ročníku sešívaní dál sní o zisku dalšího double, probojovali se do finále MOL Cupu a v ligové tabulce sedí na druhé příčce.

Délkou kontraktu a jeho prodloužením se angažmá trenérského týmu Slavie zařadí k nejdelším v celé historii československého fotbalu.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články