Prvním místopředsedou představenstva Martin Říha | SK Slavia Praha
Více

Prvním místopředsedou představenstva Martin Říha

K dnešnímu dni ukončil své působení na pozici 1. místopředsedy představenstva Tomáš Syrovátka, který byl od roku 2015 jedním z klíčových manažerů klubu. Nadále zůstává členem představenstva. Agendu bude mít nově na starosti Martin Říha, dosavadní sportovně technický ředitel.

Čtyři mistrovské tituly, tři vítězství v domácím poháru, postup do milionářské Ligy mistrů, dvě čtvrtfinále Evropské ligy a bezpočet dalších radostných momentů. To jsou sportovní úspěchy SK Slavia Praha za posledních osm let. K dnešnímu dni ukončil své působení na pozici 1. místopředsedy představenstva Tomáš Syrovátka, který byl od roku 2015 jedním z klíčových manažerů klubu. Nadále zůstává členem představenstva. Agendu bude mít nově na starosti Martin Říha, dosavadní sportovně technický ředitel. Ten se tímto krokem stává také novým CEO SK Slavia Praha a představuje posílený management klubu.

Bývalý investigativní novinář Tomáš Syrovátka nastoupil do Edenu v roce 2015. Tehdy jako manažer odpovědný za marketing a komunikaci s novináři a fanoušky. Od dubna 2016 se pak posunul do pozice místopředsedy představenstva klubu.

„Tomáš byl mým klíčovým spolupracovníkem při záchraně klubu a v mimořádně úspěšné éře Slavie v posledních letech. Patří mu poděkování akcionářů a všech červenobílých fanoušků. Respektuji jeho rozhodnutí, ale těším se na další spolupráci v představenstvu Slavie. Náš přístup inspiroval mnohé kluby ve střední Evropě, protože jsme dokázali, že i tak malý klub v porovnání s evropskými velkokluby se může pravidelně účastnit a postupovat do dalších kol prestižních evropských fotbalových soutěží,“ poděkoval šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Jsem nesmírně vděčný za to, že mi Jaroslav Tvrdík před více než sedmi lety dal příležitost být u záchrany a následného historického rozkvětu mého milovaného klubu. A že jsem měl tu čest stát po jeho boku. Po více než sedmi letech nonstop práce jsem se rozhodl zvolnit a věnovat se kromě klubu i svojí rodině a zdraví. Jako člen představenstva ale budu i nadále žít s klubem mého srdce. Navíc mám radost z toho, že mé místo přebírá Martin, kterého jsem pomohl do klubu přivést,“ uvedl Tomáš Syrovátka.

Po přesunu do představenstva klubu na konci loňského roku přijal další výzvu Martin Říha. Vystudovaný právník s velkou znalostí fotbalového prostředí. Dosavadní ředitel sportovně technického oddělení a generální sekretář se po třech letech přesouvá do čela SK Slavia Praha.

„Nesmírně si vážím možnosti stát v čele nejstaršího profesionálního klubu v České republice. Pevně věřím, že společně s celým červenobílým týmem navážeme na slavné historické i novodobé úspěchy. Pro mě i moji rodinu znamená Slavia vše,“ řekl Martin Říha.

Martin Říha je v klubu od roku 2020 a kromě současné pozice má za sebou i další zajímavé profesní zkušenosti. Absolvent právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, na které nárazově přednáší, dříve vedl legislativně-právní oddělení Fotbalové asociace České republiky a jako jediný u nás má za sebou prestižní UEFA Football law Programme.

Posílený obchod a marketing. Nově i strategická komunikace

Slavia je ve své nové éře dlouhodobě úspěšná v hledišti i na hřišti. Nyní posiluje také na klíčových pozicích v rámci každodenního fungování klubu. Na pozici komerční ředitelky přichází Kateřina Vavrlová. Ta červenobílé prostředí moc dobře zná. Jejím nejbližším spolupracovníkem bude tiskový mluvčí Michal Býček z pozice ředitele marketingu. Jeho tým si ponechá všechny své stávající aktivity včetně sportovní komunikace. Zcela novou pozicí pak je strategická komunikace, jejímž ředitelem bude jeden z top expertů na vztahy s veřejností v ČR Jakub Splavec.

„Několik let jsme určovali tempo, trendy i směr, jakým se má český fotbal ubírat. Nyní jsme v pozici, kdy k našim cílům vede daleko větší konkurenční boj. Ať už na hřišti, v hledišti nebo v rámci mimosportovních aktivit. Naším cílem je značku Slavie dále posunout ve všech směrech. Věřím, že Martin i nové tváře jsou pro to správnou volbou,“ dodal Tvrdík.

Všechny vám postupně představíme v rozhovorech na našem webu a sítích.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články