Šest slávistů v nominaci české reprezentace | SK Slavia Praha
Více

Šest slávistů v nominaci české reprezentace

Pro zápasy proti Polsku a Moldavsku povolal trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý šest hráčů Slavie, tři se k týmu připojí poprvé.

První pozvánku do A-týmu reprezentace obdrželi David Douděra, David Jurásek a Matěj Jurásek. Všichni v minulosti reprezentovali v mládežnických kategoriích, David Jurásek a Matěj Jurásek pomohli reprezentační jednadvacítce v kvalifikaci na letní EURO. David Douděra oblékl reprezentační dres naposledy v roce 2019 také v kategorii do jednadvaceti let.

Tři nováčci doplní Tomáše Holeše, Petra Ševčíka a Ondřeje Lingra. Mezi náhradníky jsou připravení Ondřej Kolář, Václav Jurečka a Stanislav Tecl.

Česká reprezentace vstoupí do kvalifikačního cyklu o postup na EURO 2024, které pořádá Německo. V cestě na evropský šampionát stojí Čechům Polsko, Moldavsko, Albánie a Faerské ostrovy. První zápas odehrají 24. března ve 20:45 v Edenu proti Polsku, druhé utkání je na programu 27. března v Kišiněvě proti Moldavsku také od 20:45.

Pro přípravné zápasy reprezentace do jednadvaceti let proti Belgii a Nizozemsku povolal trenér Suchopárek Antonína Kinského, Davida Pecha, Filipa Prebsla, Tomáše Vlčka a Matěje Valentu.

Mezi náhradníky budou připravení Matyáš Vágner, Jakub Markovič, Denis Halinský, Michal Beran a Marek Icha. Utkání lvíčat proti Belgii je na programu 24. března od 18:00, zápas s Nizozemskem se odehraje o tři dny později od 14:00.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články