Slávisté se registrovali jako dárci kostní dřeně | SK Slavia Praha
Více

Slávisté se registrovali jako dárci kostní dřeně

Slávisté si před sobotním zápasem s Brnem u stánku v koridoru stadionu nechali odebrat vzorek slin a zapojili se do registru dárců kostní dřeně.

Slavia v rámci Mezinárodního dne boje proti rakovině umožnila fanouškům Slavie, aby se zapojili do Českého registru dárců krvetvorných buněk přímo v prostoru Fortuna Arény. Kromě několika desítek fanoušků se do registru zapojili i Lukáš Masopust a Jakub Hromada i masér A-týmu Jakub Černý.

„Bavili jsme se s klukama v kabině, že by bylo krásné tímto způsobem někomu zachránit život, jsem rád, že jsem se mohl zaregistrovat,“ řekl k registraci Lukáš Masopust.

„Naskytla se nám taková možnost. Budu vděčný a budu za to rád, kdybych mohl v budoucnu takhle někomu pomoct, případně zachránit život. Je to velmi dobrá věc a jsme rádi, že jsme měli takovou možnost,“ říká Jakub Hromada.

„Ať je v registru co nejvíc lidí, kteří můžou pomoct, to je jasné,“ říká jeden z fanoušků. „Je to úplně v pohodě. Jestli to někomu pomůže, tak jenom dobré,“ dodává další slávista.

Více informací o darování kostní dřeně najdete na darujzivot.cz. Vstupní vyšetření je naprosto bezbolestné a probíhá odběrem slin ze sliznice ústní dutiny.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články