Mikuláš Konečný podepsal profesionální smlouvu | SK Slavia Praha
Více

Mikuláš Konečný podepsal profesionální smlouvu

Svou první profesionální smlouvu podepsal šestnáctiletý obránce a reprezentant Mikuláš Konečný.

Mikuláš Konečný začínal s fotbalem v pražských Hájích ve svých šesti letech. Klubem, ve kterém absolvoval své první fotbalové krůčky byly Háje SOS, následně pak FC Háje Jižní Město. V roce 2018 pak zamířil do slávistické akademie.

V sezoně 2021/2022 získal mistrovský titul s kategorií U17, kdy sešívaní nastříleli ve 30 zápasech 120 gólů, Mikuláš z pozice obránce zaznamenal jednu trefu do sítě soupeře. Ve svých šestnácti letech nastupuje od začátku sezony 2022/2023 pravidelně za kategorii U19 a na podzim vstřelil jednu branku. Zasáhl také do dvojutkání UEFA Youth League proti Genku, kde se dokázal na hřišti belgického soupeře gólově prosadit.

„Chtěl bych poděkovat Slavii za důvěru a možnost podepsat svou první profesionální smlouvu právě tady. Moc si toho vážím a zároveň to beru jako motivaci do další práce a rozvoje mé fotbalové kariéry,“ říká po podpisu smlouvy Mikuláš Konečný.

Mikuláš je stabilním členem mládežnických reprezentačních výběrů. Nastupoval jak za výběr U16, tak nyní také za kategorii U17. Za výběr do sedmnácti let nastoupil do všech tří kvalifikačních utkání na Mistrovství Evropy. Ve všech třech zápasech nastoupil v základní sestavě a proti Skotsku se také gólově prosadil.

Aktuálně se Mikuláš od ledna připojil na zimní přípravu k B-týmu, za který teď pravidelně naskakuje do přípravných zápasů. V pěti utkáních už stihl také vstřelit branku.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články