Mládežníci přivítali Legii Varšava. Žáci vyrazili na Slovensko. | SK Slavia Praha
Více

Mládežníci přivítali Legii Varšava. Žáci vyrazili na Slovensko.

Sešívané naděje mají za sebou poslední zápasový a turnajový víkend pro rok 2022. Během něj dorostenci a starší žáci poměřili síly s Legií Varšava. Mladší žáci předváděli svůj um v Dunajské Stredě. Přípravky a kategorie U11 zůstaly v Praze a sehrály povedená utkání se Spartou. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Sobota 10. prosince

U16

SK Slavia Praha vs. Legia Varšava 2:7

Sestava: Seidel – Beran, Horsinka, Hubička, Palivec – Slončík, Naskos, Filippov – Kolařík, Kroupa, Sosna

Góly: Sosna, Filippov

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Naše poslední letošní utkaní bohužel skončilo výsledkovou blamáži. Ačkoli jsme vedli 2:0 a dle výkonu nic nenasvědčovalo tomu, že by se na tom mělo něco měnit, ve druhé půli nám spadlo do branky úplně vše. Nefungoval nám dnes vůbec presink a také střed obrany.

U14

SK Slavia Praha vs. Legia Varšava 2:4

Góly: 2x Kozhushko

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Dnes jsme odehráli utkání s velmi dobrým soupeřem. Dva góly jsme dostali po chybách v rozehrávce. Dnes nám bohužel nehrál dobře střed zálohy. Směrem do defenzivy jsme nedostupovali soupeře a v ofenzivě jsme ztráceli lehké míče. I přesto jsme si vytvořili další šance, které jsme neproměnili. Výborná konfrontace.

U13

Miniturnaj Dunajská Streda

SK Slavia Praha – DAC 1904 Dunajska Streda 3:9 (Štěpánek, Míča, Luka)
SK Slavia Praha – NK Maribor 5:1 (2x Pěnkava, Luka, Zich, Štěpánek)

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Odehráli jsme dva velmi těžké zápasy v nádherném tréninkovém centru. První poločas proti DAC byl velmi špatný. Po gólech soupeře z offsidu nám spadlo sebevědomí. Měli jsme velké problémy s technikou v držení míče a nedokázali jsme ho udržet. Naše obranná linie pracovala špatně a často nás soupeř nachytal míči za obranu. Ve druhé půli jsme se zlepšili, ale i tak jsme zklamali. Proti Mariboru jsme brzo inkasovali, ale ovládali hru a promarnili několik vyložených šancí. Měli jsme dát minimálně další čtyři góly. Po zápase s DAC jsme ale byli unavení a naše hra v poslední třetině hřiště byla špatná. Naopak naše stavba hry, především ve středu, byla velmi dobrá.

U12

Miniturnaj Dunajská Streda

SK Slavia Praha – DAC 1904 Dunajska Streda 7:1 (2x Dvořák, 2x Rigoci, 2x Kléma, Kopřiva)
SK Slavia Praha – NK Maribor 5:2 (2x Rigoci, Dvořák, Rusyn, Rakár)

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: První zápas byl z naší strany dobrý na míči, při situacích jeden na jednoho a také ve výstavbě hry. DAC jsme k ničemu nepustili. Byli jsme aktivní po oba poločasy a nevypadli z tempa. Také se nám dařila hra z křídelního prostoru, kde jsme dobře pracovali se šířkou a poté se pouštěli do situací jeden proti jednomu do vápna. Druhý zápas s Mariborem už byla jiná káva. Soupeř byl vyspělý na míči i měl dobře zorganizovanou hru. Nám trvalo skoro celý poločas abychom se jim dostali na kobylku. I proto jsme prohrávali 0:2. Druhý poločas byl od nás velmi dobrý. Zejména pak individuální kvalitou a přečíslením, které vznikalo odvahou hry jeden na jednoho a zápas jsme otočili. Na týmu si velmi ceníme, že se ukázal správný charakter hráčů. Výlet do Dunajské Stredy hodnotíme pozitivně.

U11

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 5:13

Góly: 4x Podhorský, 2x Freimann, 2x Valenta, Vrabec, Pokorný, Dvořák, Lžíčař, Paur

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Dnes jsme odehráli velmi dobré utkání. Soupeře jsme předčili ve všech činnostech. Dařilo se nám jeden na jednoho i kombinace. V utkání jsme prohrávali 2:0, ale v hlavě jsme to zvládli, nepoložili se a ještě více zabrali. Kdybych měl vypíchnout jednoho hráče tak je to David Lžíčař, který byl výborný. Celkově si myslím, že kluci byli dnes odměněni za dobrou práci v trénincích v průběhu sezóny.

U10

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Od začátku byl zápas v naší režii. Naši kluci byli lepší v pohybu, nabídce, odvaze, nejvíce ale i v práci s míčem a situacích jeden na jednoho. Ztratili jsme koncentraci jen během pěti minut ve druhé třetině a deseti na konci zápasu, kdy jsme si nechali dát čtyři góly.

U9

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: V tomto týdnu jsme se v tréninku zaměřili na držení míče, součinnost dvou až tří hráčů a situace “dej a chtěj”. To se nám taky podařilo přenést i do zápasu. Náš tým byl aktivnější než soupeř. Především naše hra jeden na jednoho byla na vysoké úrovni.

Neděle 11. prosince

U12

SK Slavia Praha vs. FK Neratovice-Byškovice

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Utkání proti Neratovicím nám vůbec nevyšlo. Chybělo nám snad vše, co jsme v sezóně praktikovali. Soupeři mohu jen pogratulovat k vítězství.

U8

SK Slavia Praha vs. FK Neratovice-Byškovice U9

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Poslední letošní zápas jsme zvládli velmi dobře. V prvním dějství to byl skvělý fotbal z obou stran a výsledkově vyrovnaný. Viděli jsme velké množství skvělých dovedností, situací jeden na jednoho, zakončení a od většiny hráčů i dobré přepínání. Ve druhé polovině už byl velký rozdíl, výsledkově i herně. Kluci si zastříleli a rozloučili se s letošními zápasy spokojení a šťastní.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články