Hráči na hostování: Dva body van Burena i nuly Kinského a Vágnera | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Dva body van Burena i nuly Kinského a Vágnera

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Mick van Buren (FC Slovan Liberec): V zápase s Hradcem Králové se blýskl u obou branek Severočechů. První sám vstřelil už ve 14. minutě, kdy propálil Reichla ranou mezi nohy, ve druhém poločase pak přihrál na gól Rondićovi a Slovan tak zvítězil 2:0.

Maksym Talovjerov (FC Slovan Liberec): Urostlý obránce nastoupil v obranné trojici domácího celku, v defenzivě si vedl spolehlivě a spolu se zbytkem obrany nedovolil soupeři ani jednou skórovat.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): Na trávníku strávil lehce přes hodinu hry, ve středu pole předvedl jistý výkon, za stavu 1:0 byl střídán defenzivněji laděným Pourzitidisem.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Na trávník v duelu s Hradcem naskočil v 84. minutě, ve zbytku utkání pomohl uhlídat hostující ofenzivu a udržet dvoubrankové vedení do závěrečného hvizdu.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): V zápase na hřišti Českých Budějovic naskočil na závěrečnou pětiminutovku, ve které Brno pouze korigovalo nepříznivé skóre na konečných 2:3.

Jakub Markovič (FK Pardubice): V duelu se Slováckem čelil třem střelám mezi tři tyče, za svá záda pustil pouze střelu Tomiče, nejtěsnější možné porážce Východočechů ale zabránit nedokázal.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Mladý obránce nastoupil tradičně ve stoperské dvojici, podařilo se mu zastavit několik útoků domácích, zápas přesto rozhodla jediná branka Slovácka z úvodu první půle.

Marek Icha (FK Pardubice): Další z talentovaných slávistů nastoupil na pravém kraji obrány, ani svým výkonem ale nedokázal odvrátit další porážku Pardubic

Daniel Fila (FK Teplice): Do duelu na hřišti Mladé Boleslavi naskočil uzdravený útočník na závěrečných osmnáct minut, s nepříznivým skóre už ale ani on, ani jeho spoluhráči nic udělat nedokázali a skláři si tak domů odvezli porážku 0:3.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Při výhře na hřišti Jihlavy se mladý brankář blýskl čistým kontem, k výhře Moravanů a upevnění pozice na třetím místě tabulky přispěl několika pohotovými zákroky.

František Matys (MFK Vyškov): Urostlý stoper nastoupil na hřišti Vysočiny v základní sestavě, v obraně se prezentoval spolehlivým výkonem a pomohl tak k jednoznačné výhře Vyškova.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Dvacetiletý slovenský záložník odehrál na hřišti Chrudimi celý zápas, v něm pomohl Středočechům k důležitému vítězství 2:0.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Podruhé v sezoně vychytal sešívaný gólman čisté konto, v Chrudimi předvedl hned několik skvělých zákroků a byl jedním z klíčových hráčů při čtvrté výhře sezony.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný obránce odehrál ve středu obrany celé utkání, stejné jako celá defenziva předvedl spolehlivý výkon a soupeři nedovolil skórovat.

Adam Toula (FC Sellier & Bellot Vlašim): Na trávník naskočil v 88. minutě za Solomona, ve zbylých minutách pomohl ubránit dvoubrankové vedení až do závěrečného hvizdu.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Do nominace se vrátil po trestu za čtyři žluté karty, na trávník ale naskočil až v samotném závěru nastavení.

Jakub Zeronik (FK Příbram): V zápase s B-týmem Sparty nastoupil v základní sestavě a opět patřil k nejaktivnějším hráčům domácích. Díky své rychlosti i technice si vytvořil dvě dobré příležitosti, gólově se ale tentokrát neprosadil. Mrzet ho to ovšem příliš nemuselo, Příbram i tak zvítězila 3:0 a upevnila si pozici na prvním místě tabulky.

Česká fotbalová liga

Filip Šimeček (SK Benešov): Proti Baníku Most vstřelil svoji už čtvrtou branku v probíhající sezoně a velkou měrou tak přispěl ke konečnému vítězství Benešova 2:1.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články