Úspěšný nábor. Do Měcholup dorazil Bořil i 109 dětí | SK Slavia Praha
Více

Úspěšný nábor. Do Měcholup dorazil Bořil i 109 dětí

V pondělí 5. září proběhl nábor do mládežnické akademie. Do Horních Měcholup zavítalo na 109 kluků i holek, kteří se na náboru potkali také s hráči A-týmu Janem Bořilem, Markem Ichou a Matějem Juráskem.

Proběhl první nábor letošní sezony, který se uskutečnil 5. září v tréninkovém centru v Horních Měcholupech. Letošní nábor byl určený pro kluky narozené v letech 2013 – 2018 a dívky narozené v letech 2011 – 2018. Celkem dorazilo na 109 dětí.

Na úvod se každý z účastníků zaregistroval nebo potvrdil svůj příchod, u kterého byl také odměněn drobnými slávistickými dárky. Před oficiálním zahájením se všichni účastníci i jejich rodiče mohli vyfotit s hráči A-týmu, od kterých také dostávali podepsané kartičky. Na pondělní nábor za malými slávisty dorazili Jan Bořil, Matěj Jurásek a Marek Icha.

„Pro děti bylo zpestřením určitě to, že na nábor za nimi přišli také hráči A-týmu, kteří se s nimi vyfotili a rozdali jim podepsané kartičky. Dalším zpestřením pro starší děti mohlo být testování rychlosti, které jsme prováděli na našich fotobuňkách,“ řekl šéftrenér přípravek Kryštof Herold.

Po úvodním slovu šéftrenéra přípravek všem rodičům mohl nábor začít. Děti byly rozdělené do skupin podle věku a všichni si vyzkoušeli nejrůznější stanoviště. Od překážkových drah, pohybových her, štafetových závodů až po měření času běhu na fotobuňkách a samozřejmě fotbalu.

„Někteří mě velmi překvapili, jsem rád, že přišlo i hodně holek, které jsou šikovné. Doufám, že do budoucna je na čem stavět. Začínajícím fotbalistům bych doporučil hlavně aby je to bavilo, protože kolektiv je pro děti super. Když budou mít jakýkoliv pohyb, tak je to jedině dobře,“ měl jasno Jan Bořil.

Po náboru, který trval přibližně hodinu a půl, se rodiče mohli zeptat trenérů na vše, co je o akademii zajímalo. O výběru či doporučení hráče do partnerského klubu se všichni účastníci dovědí v nejbližších dnech skrze emailové adresy.

Pokud někdo z nějakých důvodů náborový den nestihl, může se obrátit na e-mail nabor@slavia.cz a domluvit se na případné individuální schůzce.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články