Ve středu od 17:00 derby ve čtvrtfinále MOL Cupu | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 17:00 derby ve čtvrtfinále MOL Cupu

Sešívané čeká ve středu večer 301. derby v rámci čtvrtfinále MOL Cupu. Utkání vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a útočník Ivan Schranz.

301. derby se blíží. Slávisté ve středu v domácím prostředí přivítají odvěkého pražského rivala, v sázce bude postup mezi nejlepší čtyři týmy MOL Cupu. „Je to derby a nikdo moc nerozlišuje, co to je za soutěž. Ať by to byla jakákoliv soutěž, tak ten zápas budou brát obě strany stejně prestižně a se stejným nábojem. Bude to stejné utkání jako ta předcházející,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Prestižní zápas jak pro mě, tak pro každého hráče a každého slávistu. Musíme se dobře připravit a podat výborný výkon,“ říká Ivan Schranz.

V posledním vzájemném zápase přišli sešívaní o 54 zápasů dlouhou sérii ligové neporazitelnosti. V deseti hráčích po vyloučení Aihama Ousoua podlehli na Letné 0:1. Touhu uspět říjnový neúspěch jen umocňuje. „Motivace bude vždycky stejná. Příprava na zápas a důležitost zápasu bude vždycky stejná. Ale je to jako i v jiných případech. Když neuspějete v předchozím zápase a máte možnost odplaty, tak máte ještě větší motivaci než v předcházejících zápasech, a ještě o trochu vyšší tím, že to je derby, i když nevím, jestli vůbec může být vyšší. Ale máte touhu napravit ten poslední nezdar a o to víc na ten zápas myslíte,“ říká hlavní trenér.

„Já bych to podal tak, že každý zápas v derby je vyhrocený a prestižní. Poslední zápas jsme s nimi prohráli, ale každé derby vnímám tak, že to je prestiž a budeme se snažit připravit co nejlépe,“ říká slávistický útočník.

Slovenský kanonýr zmínil i možné klíče k úspěchu ve středečním duelu. „Musíme si vytvořit víc šancí nebo lepší šance, a hlavně je proměnit. Ty zápasy bývají o gólu, ten poslední byl o jednom gólu, a stejně tak může být i ten další o jednom gólu,“ myslí si Schranz.

Trenérský tým těší zdravotní stav kádru. Po sobotním ligovém souboji s Karvinou na marodku žádný nový hráč nepřibyl. „Uvidíme, před zápasem s Karvinou měli určitě problémy Alex Bah a Lukáš Masopust. Jinak z toho utkání není nikdo jiný zraněný nebo neschopný hry, takže ta nominace bude hodně podobná tomu duelu s Karvinou,“ dodává trenér Trpišovský.

Čtvrtfinále MOL Cupu začíná v Edenu ve středu v 17:00, zápas přímým přenosem vysílá netradičně ČT 2. 

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články