V neděli od 19:00 300. derby | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 300. derby

Sešívané čeká v neděli večer 300. derby. Jedno z nejdůležitějších utkání sezony vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a záložník Nicolae Stanciu.

Šlágr 10. kola FORTUNA:LIGY se odehraje na Letné. „Je to největší zápas v Česku. Historické utkání. Vždycky to má svoje specifika. Je to výjimečný zápas, na který se celá fotbalová veřejnost, hráči i trenéři těší,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Na 300. derby se těší i záložník Nico Stanciu. „Pro mě osobně je derby největší zápas v České republice. Jsme všichni motivovaní, chceme vyhrát. Chceme hrát jako v posledních derby, kde jsme hráli hodně dobře. Neděle je pro nás nejdůležitější zápas sezony. Pro vítězství uděláme všechno,“ říká Nicolae Stanciu.

V minulé sezoně se týmy potkaly třikrát. Sešívaní dominovali především v defenzivě, když nedostali v žádném zápase ani jeden gól. „Defenziva je vždycky důležitá. Je to součást toho velkého zápasu. Takové utkání zvládáte ale jen, když jste komplexní a podáte dobrý výkon jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Musíte podat individuálně dobré výkony i týmový výkon. Všechno se musí sejít, abyste takové utkání zvládli,“ říká hlavní trenér.

„Nejdůležitější je dobře bránit, nedostat gól, pak máme dostatek kvality na to, abychom dali góly a byli v šancích. V derby je ale nejdůležitější být organizovaný a nepustit soupeře do mnoha šancí,“ dodává Nicolae Stanciu.m

Nedělní soupeř má momentálně v lize 20 bodů a ztrácí na slávisty dva body. Sešívaní mají ale zápas k dobru. „Odehráli dobré zápasy, ale to stejné by se dalo říct i o nás. Nezáleží na předchozích výsledcích, v derby nezáleží na tom, co děláte předním. Je to o tom momentu, kdo chce víc vyhrát. V derby jste o dvě stě procent více motivovaný než v normálním ligovém zápase. Nezáleží na našich ani jejich předchozích výsledcích, je to o tom, kdo chce v neděli víc vyhrát,“ uzavírá rumunský středopolař. 

Preview si můžete poslechnou taky v podobě podcastu na SpotifyApple PodcastGoogle Podcast.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články