Rezerva porazila Břevnov | SK Slavia Praha
Více

Rezerva porazila Břevnov

V pátém kole ČFL vyhrála slávistická juniorka nad nováčkem z Břevnova 3:0 a uzavřela náročný anglický týden s plným ziskem devíti bodů. Skóre otevřel v 53. minutě parádní trefou z pětatřiceti metrů Müller. Druhou branku si vsítil sám hráč Břevnova Rosenkranz a naše vítězství pečetil v nastavení Hašler.
V pátém kole ČFL vyhrála slávistická juniorka nad nováčkem z Břevnova 3:0 a uzavřela náročný anglický týden s plným ziskem devíti bodů.

V prvním poločase toho příliš k vidění nebylo. Hosté o sobě dali vědět jen zásluhou hlaviček Vlčka a Sochy. Oba pokusy však mířily doprostřed branky a navíc postrádaly potřebnou razanci. Gólmana Skácela tedy nemohly ohrozit. Ani mladí slávisté posíleni o několik zkušených fotbalistů z A-mužstva se do šancí nedostávali. A když už se nějaký náznak objevil, zbrzdil jej soupeř za cenu faulu. Největší příležitost jsme tak měli až těsně před odchodem do kabin. Adauto si u rohového praporku pohrál s obránci, uvolnil do vápna naběhnuvšího Buryánka, ale ten o půl metru minul pravou tyč.

Po přestávce byla hra kvalitnější a Slavia se dostala brzy do vedení. V 53. minutě se k přímému kopu z více jak třiceti metrů postavil obránce Müller a nádhernou ránou pod břevno otevřel skóre. Břevnov mohl o tři minuty později srovnat, také po standardní situaci, ovšem zhruba v poloviční vzdálenosti. Filingerovu střelu však zastavilo břevno. Poté začal úřadovat Adauto a svými kousky si získal nejen potlesk publika, ale také připravil několik šancí. Jednu z nich měl v 68. Jirásek, když po předchozí kombinaci brazilského útočníka s Kotrbou a následném centru hostující brankář Meier jeho tvrdý pokus hlavou vyrazil. V 89. jsme přidali gólovou pojistku. Adauto přešel na pravé lajně přes exslávistu Kounovského, poslal do vápna přízemní centr, který si neštastně srazil do vlastní sítě dezorientovaný hráč Břevnova Rosenkranz. O to, aby diváci odcházeli po nezáživné první půli přece jen s dobrou náladou, se postaral ve třetí minutě nastavení Hašler. Tomu přistrčil do šestnáctky čerstvě střídající Emmerling a bronzový medailista z univerziády v Koreji uravřel stav zápasu na 3:0.

„Podařilo se nám zakončit týden s devíti body. Určitě jsem spokojený, i když dneska jsme se k vítězství propracovávali těžko. V prvním poločase se nám vůbec nedařila kombinační hra. Nakopávali jsme dlouhé míče do soubojů, což vyhovovalo spíše Břevnovu. Pomohl nám gól ze standardky, pak už se hra zlepšila,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

Slavia B - Břevnov 3:0 (0:0)
Branky: 53. Müller, 89. Rosenkranz vlastní, 90. Hašler
Sestava Slavie: Skácel – Kratochvíl, Müller, Nachtman, Balík – Otočka (65. Kotrba), Vondráček, Hašler, Buryánek (46. Martin Zachariáš) – Jirásek (90. Emmerling), Adauto
Sestava Břevnova: Meier – Bezpalec, Hromas, Kuneš – Rosenkranz, Štumpf (75. Lískovec), Buldra (68. Bošanský), Vlček, Kounovský – Filinger (82. D. Lukeš), Socha
ŽK: 49. Müller, 79. Vondráček – 16. Hromas, 38. Vlček, 49. Kuneš
Diváků: 289

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články