Béčko vyhrálo v Karlových Varech | SK Slavia Praha
Více

Béčko vyhrálo v Karlových Varech

Ve čtvrtém kole ČFL vyhrála naše juniorka v Karlových Varech 2:0. O branky se v první půli postarali David Kalivoda a Lukáš Nachtman. Rezerva si tak připsala první vítězství v probíhajícím ročníku.
Ve čtvrtém kole ČFL vyhrála naše juniorka v Karlových Varech 2:0. O branky se v první půli postarali David Kalivoda a Lukáš Nachtman. Rezerva si tak připsala první vítězství v probíhajícím ročníku.

V první půli na hřišti dominovala Slavia a obránci domácího týmu se jen s těží dokázali vypořádat s důrazem a rychlostí našich fotbalistů. Již ve 3. minutě utkání se po kombinační akci Balíka, Otočky a Buryánka dostal k zakončení Vondráček, ovšem gólman Lutzbauer jeho střelu vyrazil. Následnou dorážku namířil nad Kratochvíl. Vzápětí nevyužil krásný centr Balíka Kalivoda, když skluzem o metr minul pravou tyč. Slávisté si tak na gól museli počkat do 23. minuty. Při odkopu Karlových Varů odhlavičkoval Nachtman míč ze své půle až do křídla na Kalivodu. Technicky vybavený záložník využil chybného vyběhnutí Lutzbauera, přehodil jej a vsítil první branku zápasu. Ve 30. se po Kalivodově pasu ocitl v šanci Vondráček, ale přestřelil. Ve 38. se nám už podařilo zvýšit. Kalivoda rozehrával rohový kop, jeho centr na přední tyč šikovně lízl Nachtman a upravil skóre na 2:0. Soupeř se dostal ke slovu až v samotném závěru. Ďřížďalův a později i Isteníkův pokus z bezprostřední blízkosti však vynikajícími zákroky zlikvidoval brankář Skácel.

Po přestávce se obraz hry změnil a Vary měly místy navrch. Jejich převaha byla spíše optická, protože slávisté neustále hrozili z rychlým protiútoků, na kterých se podílel hlavně krajní záložník Kalivoda. Jen kvůli zbrklosti ve finální fázi jsme nedokázali nepříliš jistého Lutzbauera překonat potřetí a pojistit naše vedení. Blízko ke gólu měl v 50. znovu Nachtman, ale jeho tvrdý dalekonosný pokus z pětadvaceti metrů brankář vyškrábl nad břevno. Domácí mužstvo se spoléhalo hlavně na centrované balóny, které byly mnohdy velmi nebezpečné. Trápila jej však vychýlená muška. A když už nějaká střela mířila mezi tyče, podržel nás gólman Skácel. Přestože se tedy ve druhém poločase bylo na co dívat, další branku již ani jeden z hráčů obou týmů nepřidal.

„Do Varů jsme přijeli s cílem vyhrát a to se nám podařilo splnit. Myslím si, že vítězství je zasloužené. Měli jsme spoustu šancí. V první půli jsme byli jasně lepší a mohli dát i více branek. Ve druhém poločase už nebyla naše hra tak kvalitní, soupeř nás trochu přimáčkl a vytvořil si nějaké šance. My jsme ale zase hrozili brejky a také mohli nějaký ten gól přidat,“ uvedl kouč Stanislav Vahala.

„V první půli jsme měli navrch, co se týče té druhé, Vary zabraly a vytvořily si trošičku tlak. Ten se nám ale podařil zvládnout,“ řekl po utkání obránce Jakub Vaněk, který se do hodnocení pustil jako první. „Za vítězství jsme rádi,“ dodal spokojeně. Podobně viděl zápas i jeho spoluhráč Zdeněk Buryánek. „První poločas byl od nás velmi dobrý, hráli jsme ofenzivně. Ve druhé začal soupeř tlačit a hrát dopředu,“ zamyslel se levý záložník. „Měli jsme dát v první půli více gólů a bylo by to o něčem jiném,“ uzavřel.

Karlovy Vary/Dvory – Slavia B 0:2 (0:2)
Branky: 23. Kalivoda, 38. Nachtman
Sestava Karlových Varů: Lutzbauer – Činžár, Kalán, Knaf, Pazdera – Dřížďal (80. Kothera), Kubeš (46. Beránek), Jordák, Jindřich – Ušák (34. Jón), Isteník
Sestava Slavie: Skácel – Martin Zachariáš (76. Budějský), Vaněk, Nachtman, Balík – Kalivoda, Vondráček, Kratochvíl, Buryánek – Otočka, Jirásek (80. Kotrba)
ŽK: 29. Knaf – 33. Otočka

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články