Dorostenecký víkend | SK Slavia Praha
Více

Dorostenecký víkend

Zápasy druhého kola dorosteneckých soutěží, sobota 23. srpna

FK Jablonec - Slavia „A“ dorost 1:1 (1:1) , I. ČPP DL starší
Branka Slavie: Vilhelm
Sestava Slavie: Jakub Diviš – Michal Parys, Michal Švec, Daniel Vilhelm, Lukáš Hajník (65. Jiří Studík) – Jan Bauer (80. Krása), Tomáš Vincenc, Pavel Eliáš (55. Tomáš Dubský), Josef Marc – Robin Dejmek, Jakub Číhař
Utkání pro nás nezačalo dobře. Již ve 12.minutě jsme zbytečně faulovali před pokutovým územím a domácí Miklas předskočil na bližší tyči Hajníka a prohrávali jsme 0:1. Zápas se nám podařilo vyrovnat po dobře zahrané standardní situaci Vilhelma.
V zápase jsme měli velké problémy na levé straně, Hajník s Marcem si nevěděli rady se soupeřovou útočnou činností. Vůbec práce celé zálohy byla málo aktivní, což se projevovalo v podpoře útočníků, kteří zůstávali velmi osamocení. Nejlepšími hráči střetnutí byli oba brankáři, kteří se zasloužili o spravedlivou dělbu bodů.
-JP-

Viktoria Žižkov – Slavia „B“ dorost 2:2 (0:1), ČLSD
Branky Slavie: Kočí, Pazdera
Sestava Slavie: Martin Šteiner – Michal Held (57. Josef Dvořák), Michal Pleiner, Vojtěch Marek, Tomáš Marc – Lukáš Kindel (65. Jindřich Pavlů), Bohdan Subota, Michal Kočí, Josef Komárek – Tomáš Brtna, Karel Pazdera (80. Mirza Zinhasovič)
V prvním poločase jsme si postupně vytvořili převahu, kterou jsme korunovali prvním gólem. Po kombinaci Pazdery s Kindelem zavěsil Kočí. Řadu dalších vyloženým brankových šancí jsme neproměnili.
Krátce po přestávce se na levé straně vápna uvolnil Brtna a přesně přihrál před branku Pazderovi, který přidal druhý gól zápasu. Dvoubrankové vedení nás ukolébalo. Hned za tři minuty Žižkov snížil po hrubkách několika hráčů. Soupeře se okamžitě dostal do zápasu. Vyrovnání přišlo v 70. minutě po standardní situaci. Z jasně rozehraného zápasu bylo v závěru naprosto zbytečně drama.
-MŠ-

FK Jablonec – Slavia „C“ dorost 1:4 (0:2), I.ČPP DL mladší
Branky Slavie: 3 Hausner (všechny z penalty), Černý
Sestava: Michal Puš – Adam Rožánek, Radek Dejmek, Marek Suchý, Ondřej Vrzal (48. Martin Hladík) – Zdeněk Zahálka (41. Tomáš Jablonský), Jakub Vagrčka, Jiří Valenta, Milan Černý – Tomáš Mašanský (35. Radim Nečas, 60. Jakub Jirovský), Jiří Hausner
Vstup do utkání nám vyšel perfektně. Z prvního útoku zatáhl míč zprava do pokutového území Hausner a kličkou do protipohybu se zbavil soupeře, který jej podkopl . Sám pak otevřel skóre z penalty – 0:1. V dalším průběhu mohl dvakrát zvýšit Mašanský. Zahrozil i soupeř, jeho příležitost zlikvidoval brankář Puš. Ještě do poločasu jsme po aktivním presinku na polovině soupeře donutili obránce k chybné přihrávce, kterou zachytil Černý a lobem z hranice velkého vápna zvýšil na 0:2.
Na začátku druhého poločasu se Jablonec místy dost agresivní hrou snažil o zkorigování výsledku. Po faulu Vrzala a nařízeném přímém kopu z levé strany sice Puš střelu vyrazil ale dorážkou domácí snížili na 1:2. Šance Nečase, Hausnera a Jablonského jsme ještě neproměnili. Po hezké kombinační akci na pravé straně pronikl Černý před branku a obránce jej zastavil faulem. Hausner se z penalty ani podruhé nemýlil – 1:3. Po soupeřově rohovém kopu Hausner šikmou přihrávkou za obranu vysunul Nečase do brejku, náš útočník obešel brankáře, který jej fauloval. Hausner hattrickem z pokutového kopu pod padajícím brankářem uzavřel na 1:4.
Herně jsme byli lepší a dokázali se i vyrovnat s agresivní hrou soupeře.
Nejlepší hráči: Černý, Hausner, Hladík
-AM-

Viktoria Žižkov – Slavia „D“ dorost 0:2 (0:1), ČLMD
Branky: Kroupa, Kovařík
Sestava Slavie: Marek Boháč – Jan Sirový, Petr Kobler, Jaroslav Starý, Adam Komárek – Lukáš Vácha (70. Michal Uhlíř), David Sobíšek, Marcel Gecov, Jan Kovařík (74. Radim Košík) – Pavel Koupa (60. Milan Čerych), Milan Vukovič (41. Lukáš Stuchl)
Utkání plné osobních soubojů se hrálo většinou mezi šestnáctkami. Domácí se do žádné větší šance nedostali. Slavia šla do vedení po centru Váchy, který našel v vápně volného Kroupu a ten hlavou přehodil brankáře.
Po přestávce jsme měli více ze hry, ale gól jsme dali až po chybě gólmana Žižkova, když se Kovařík trefil do prázdné branky.
-SV-

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články