Ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu

Páteční los čtvrtfinále Evropské ligy přisoudil sešívaným za soupeře anglický Arsenal FC.

Slávisté se ve čtvrtfinále utkají s aktuálně desátým celkem Premier League, londýnským Arsenalem. Slavný ostrovní klub nezažívá nejpovedenější sezonu, v posledních zápasech ale zlepšuje své výsledky. Kromě postupu do čtvrtfinále Evropské ligy přes řecký Olympiakos si v domácí soutěži poradil s průběžně třetím Leicesterem, a v posledním zápase i s odvěkým rivalem, taktéž londýnským Tottenhamem.

Největší hvězdou Arsenalu je gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang, kterému v ofenzivě zdatně sekunduje letos desetigólový odchovanec francouzského Lyonu Alexander Lacazette. Ve středu zálohy operuje kmenový hráč Realu Madrid Martin Ødegaard, či švýcarský defenzivní záložník Granit Xhaka. Obranné řady Arsenalu řídí bývalý hráč Chelsea či PSG David Luiz, v bráně pak nastupuje odchovanec německého Leverkusenu Bernd Leno.

Sešívaní se s Arsenalem dvakrát utkali v základní skupině Ligy mistrů v sezoně 2007/2008. Doma s anglickým celkem remizovali 0:0, na hřišti Londýňanů však prohráli vysoko 0:7.

První utkání sehrají sešívaní v Londýně ve čtvrtek 8. dubna, odveta v Edenu je poté naplánována o týden později, ve čtvrtek 15. dubna. Při případném postupu do semifinále soutěže by se sešívaní utkali s lepším z dvojice Dynamo Záhřeb - Villarreal CF, první utkání by Slavia odehrála venku.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články