Slávistky vstoupily do ženské Ligy mistrů vítězstvím | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vstoupily do ženské Ligy mistrů vítězstvím

Slávistky ve svém prvním vystoupení na UEFA Women´s Cup porazily rumunský celek Clujana Cluj 2:0. O obě branky se postarala naše posila ze Sparty Gábina Chlumecká.
Slávistky ve svém prvním vystoupení na UEFA Women´s Cup porazily rumunský celek Clujana Cluj 2:0. O obě branky se postarala naše posila ze Sparty Gábina Chlumecká.

První gól padl po rohu Kaplanové, hlavičkou se prosadila Chlumecká. Druhý zásah přidala naše útočnice o pět minut později po přihrávce Ivy Mocové. V prvním poločase měly české fotbalistky ještě jednu velkou příležitost, ve 30. minutě se po nahrávce Blanky Pěničkové dostala do samotného nájezdu Iva Mocová.

Po přestávce mohla Slavia přidat pojistku, ale nebyly nám uznány dva góly. První pro sporný ofsajd, druhý pro údajný faul na brankářku. Samostatný nájezd opět neproměnila Mocová. V samém závěru zápasu promarnila velkou příležitost střídající Dana Jeřábková.

„Po nervózním začátku nás uklidnily dvě rychlé trefy. Druhý poločas jsme již zvládli takticky lépe. Vítězství jsme si tak podrželi a zvládli vstup do turnaje,“ svěřil se po zápase trenér Josef Duchek.

SK Slavia Praha – FC Clujana Cluj 2:0 (2:0)
Branky: 15. a 20. Chlumecká
Sestava: Taušová – Marková, Hreňová, Šteffanová, Petranová – Kaplanová, Pěničková, Budošová, Zubková (46. Hejlová) – Mocová (83. Jeřábková), Chlumecká (87. Mázlová).

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články