Hlavní cíle? Dostat se do A-týmu | SK Slavia Praha
Více

Hlavní cíle? Dostat se do A-týmu

Své nové profesionální smlouvy se Slavií podepsali mladíci z akademie, které jsme v podzimní části sezony mohli zaznamenat v kádru A-týmu. Matěj Jurásek, Tomáš Rigo a Denis Alijagič.

„Tito hráči dlouhodobě ukazují velký potenciál, pracovitost a vůli se zlepšovat, což potvrdili i v trénincích s A-týmem. S realizačním týmem a sportovním vedením jsme se shodli, že zapadají do herního stylu Slavie,“ říká manažer mládeže Petr Hurych.

A jak se na další roky v sešívaném dresu těší samotní hráči? „Jsem rád, že jsem dostal další důvěru. Už mám i nějaké starty za A-tým a budu rád, když si budu moct připsat další,“ těší Matěje Juráska, který debutoval v sestavě prvního týmu na podzim proti Opavě a také nastoupil v základní sestavě proti Brnu.

Stejně smýšlí i slovenský záložník Tomáš Rigo, který si v letošní sezoně připsal svůj první start v závěru utkání v Leverkusenu. „Jsem rád, že jsme podepsali na čtyři a půl roku. Budu se snažit nasbírat další zkušenosti a starty v lize. Můj cíl je zapracovat se do prvního týmu a hlavně se tam udržet,“ hlásí.

Své dojmy prozradil i mládežnický reprezentant Bosny a Hercegoviny Denis Alijagič. „Je to důkaz, že mi Slavia věří. A pro mě je to odměna za to, jak jsem trénoval a za následné předvedené výkony. Je to pro mě velká motivace do další práce. Nejbližší cíl, pokud začne na jaře soutěž B-týmu, je odvádět co nejlepší výkony a pomoci našemu týmu stoupat tabulkou nahoru, kam patříme. Postupem času bych se chtěl prosadit buď někde na hostování a následně se vrátit do A-týmu Slavie, nebo se rovnou usadit v áčku a třeba napodobit Abdallaha Simu," zakončil Alijagič.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 na Slovácku

4. 5. 2024
Slávistky hrají od 15:00 se Slováckem na stadionu v Kunovicích, kde mohou v případě vítězství zpečetit zisk mistrovského titulu.

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

Další články