Liga mistrů po prohře ve Vigu v nedohlednu | SK Slavia Praha
Více

Liga mistrů po prohře ve Vigu v nedohlednu

V úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů jsme prohráli ve Vigu 0:3 a naše šance na postup do základní skupiny jsou velmi malé. Domácí byli v průběhu celého utkání lepším týmem, skóre otevřel po necelých dvaceti minutách Mostovoj, zbylé dvě branky přidali po přestávce Jesuli a Edú. Slavia se ocitla ve dvou nadějných příležitostech, Pavel Kuka ani Karel Piták však neuspěli.
V úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů jsme prohráli ve Vigu 0:3 a naše šance na postup do základní skupiny jsou velmi malé. Domácí byli v průběhu celého utkání lepším týmem, skóre otevřel po necelých dvaceti minutách Mostovoj, zbylé dvě branky přidali po přestávce Jesuli a Edú. Slavia se ocitla ve dvou nadějných příležitostech, Pavel Kuka ani Karel Piták však neuspěli. V sestavě Pražanů chyběl obránce Radek Bejbl, jeho místo zaujal Milan Zachariáš.

„Chtěl bych Celtě pogratulovat, její vítězství je zasloužené,“ uznal trenér Miroslav Beránek "Zezačátku jsme se dostali pod tlak, ačkoliv jsme chtěli být aktivnější. Paradoxně v době, kdy jsme začali zvedat hlavu, přišel gól,“ litoval kouč. „Situace se opakovala ve druhém poločase, začali jsme lépe než v prvním, ale zchladila nás překrásná trefa Jesuliho. Vzápětí přišla třetí branka. I pak jsme se snažili alespoň snížit, abychom si vypracovali lepší pozici, ale bohužel se to nepovedlo. Šance na postup? Vigo je na tom po výhře 3:0 daleko lépe, ale naděje umírá naposledy,“ dodal Beránek.

Pro Vigo byl zápas se Slavií první herní prověrkou po letní přípravě. „Skončila nám teprve nedávno, neměli jsme příliš času na rozehrání. Ale nakonec to dopadlo dobře,“ uvedl spokojený trenér Celty Miguel Lotina. „Střetnutí pro nás bylo v první půli velmi náročné. Rozhodl gól Jesuliho,“ mínil lodivod španělského týmu. „Odveta? Soupeř se určitě vydá ze všech sil, a proto musíme my také. Nejlepší by bylo v Praze vstřelit branku.“

Druhé utkání se hraje ve středu 27. srpna na Strahově.

Fotogalerie
Ohlasy slávistů

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články